Nordberg Optik har sommarens trendigaste solglasögon

Solglasögon är mer populära än någonsin. Nordberg Optik gör därför en storsatsning på nya modeller inför sommaren. Vilka är då de största trenderna inom solglasögon just nu?

Nordberg Optik har sommarens trendigaste solglasögon

Nordberg Optik utsågs 2017 till årets butik i Sverige bland alla fristående optiker inom Synologen. Fördelen med att vara en fristående optiker är att de är helt fria att ta in de glasögonmodeller som passar just för deras kunder. Dick Frykman som arbetar på Nordberg Optiks glasögonleverantör Eyewear Network berättar mer om sommarens stora trender.

– Det fina med modet idag är att det personliga blivit viktigare än tidigare och att ”allt egentligen är rätt”. Vi ser samtidigt att 70-talsmodet som kom förra sommaren hänger sig kvar även i år. Här sticker det svenska märket Vasuma ut med bågen Golden som är lite av en hyllning till Elton John. En galen båge för de som vågar det lilla extra. Nytt för säsongen är en 90-tals retrotrend med små solbågar i ovala former. Ett exempel på det är bågen Broka som liknar den modell som huvudrollsinnehavaren i filmen Leon hade på 1990-talet.

 Missa inget: Följ vår facebook!

Utvecklingen vad gäller tillverkning har samtidigt möjliggjort att även mindre fabrikanter kan ta fram trendiga glasögon.
– Det som är spännande är att flera mindre märken lyckas väl med fusionen mellan gammalt och nytt på ett bra sätt. Vad gäller själva glaset är gradaler, där glaset är ljusare nedtill och mörkare upptill, en trend. Där experimenteras också med nya färger på gradalen så som aprikos och marinblått.

 

 

Några av vårens nyheter!

Solglasögon till beachen i sommar
Vad kommer vi då att bära på beachen i sommar? Och skiljer det sig åt mellan män och kvinnor?
– Numera skulle de flesta säga att personlighet går före kön vad gäller att välja solbågar. Vasuma Krait är en favorit för stranden med sin havsblå lins. Dessutom finns förstås mer sportiga märken som Adidas med passformer anpassade för aktiviteter som golf och cykling till exempel.
– Sundsvall och Timrå har tur som har Nordberg Optik. De har en personal som brinner för yrket och ska ha en stor eloge för sitt sortiment. De har modet att ta hem kollektioner som inte finns hos så många butiker. Alltid med bra mix av klassiskt och mer unika produkter. Tack vare att de är en fristående optiker kan de välja precis som de vill. Så passa på och testa en ny modell inför sommaren, berättar Dick på Eyewear Network.

Missa inte vår Solglasögon mässa den 4-5 maj, läs mer här!