Örebro län läser Barbro Lindgren

Folkbiblioteken i Örebro län ansluter sig till den internationella One City One Book-rörelsen där en stad eller region under en period har fokus på ett gemensamt lästema.

Örebro län läser Barbro Lindgren

Med Örebro län läser vill vi inspirera till läsning och berättande i olika former. Under hösten 2018 arrangerar biblioteken med samarbetspartners därför läsaktiviteter, barnteater, workshops och andra evenemang med anknytning till ett utvalt författarskap.

Årets Örebro län läser-författare är Barbro Lindgren – ALMA-pristagare och en av våra mest produktiva och mångsidiga författare som bland annat har skrivit om Loranga, Masarin och Dartanjang,  bilderböckerna om den vilda bebin och om grisen Benny, pekböckerna om Max, dagböckerna Jättehemligt, Världshemligt och Bladen brinner, Sagan om den lilla farbrorn, prosa och lyrik för vuxna och nu senast Shakespeares Hamlet i pekboksformat.

Örebro län läser drivs som ett nätverk där en projektgrupp med representanter från folkbiblioteken i de deltagande kommunerna står för den övergripande planeringen. Askersunds kommun är projektägare.

Klicka här för att se den samlade evenemangslistan

(evenemangslistan uppdateras fortlöpande)