Allt inför sommarens hemester – upptäck Timrå längs nylanserade ”Sinnenas vägar”: ”Ett lyft för hela besöksnäringen”

Känn pulsen i kroppen, historiens vingslag, doften från skogen och havsbrisen i håret. Nu kan du uppleva Timrås alla guldkorn genom det nya konceptet "Sinnenas vägar".
– Det är en digital guide till platser för alla sinnen med ett pärlband av matställen, utflyktsmål och upplevelser, säger Linda Niia, projektledare.

Allt inför sommarens hemester – upptäck Timrå längs nylanserade "Sinnenas vägar": "Ett lyft för hela besöksnäringen"

Under de senaste tre åren har näringslivskontoret i Timrå arbetat med att vidareutveckla besöksnäringen i kommunen. Resultatet är ”Sinnenas vägar”. Fredrik Eriksson, ansvarig för besöksnäringen i Timrå, berättar att det är skönt att vara i mål. 

– Men det kommer att vara ett levande koncept under ständig utveckling tillsammans med aktörerna som finns längs med vägarna, säger han. 

Ladda ner appen ”Sinnenas vägar” eller gå in på hemsidan för att upptäcka Timrå på ett helt nytt sätt. Du kan till exempel välja den gröna vägen och låta dig förföras av den vackra skogs- och naturmiljö som du passerar längs med denna rutt. 

Vi har gett varje rutt i ”Sinnenas vägar” en egen färg, relaterat till deras egenskaper

– Vägen leder dig in på ett äventyr bland fäbodar och nipor, men du kan även ta kanoten längst med den porlande ån. Vi har hämtat inspiration till ”Sinnenas vägar” från Bengt Lindströms färgglada skulptur Y:et i Timrå, säger Linda Niia, projektledare. 

Gå direkt till hemsidan och upptäck konceptet ”Sinnenas vägar”

Hon berättar att det finns fyra primära färger som fungerar som emotionella kompasser. Det handlar om grönt, gult, rött och blått. Gula platsen vid Y:et är det naturliga navet i besöksnäringen i Timrå. Det är även utgångspunkten för alla färgrutter. Längs med den blåa vägen kommer du till exempel att känna doften av den salta havsbrisen, ta del av storslagna vyer – och kulinariska smaker.

– Det är ett sätt för oss att visa Timrås färgstarka känslospektra. Vi har gett varje rutt i ”Sinnenas vägar” en egen färg, relaterat till deras egenskaper. Här finns allt för sommarens hemester, säger Linda Niia. 

Upptäck Timrå på nya sätt, med hjälp av det nya konceptet ”Sinnenas vägar”

Om du är ute efter spänning och rörelse ska du välja den röda vägen. Känn energin från vågor, vind och aktiviteter längs med Fagerstranden vidare mot centrum. Om du blir hungrig finns det flera restauranger längs med vägen. 

– Vi tycker att den här satsningen är fantastisk. Den synliggör vår verksamhet och skapar en helhet för oss aktörer längs vägarna. ”Sinnenas vägar” är ett lyft för hela besöksnäringen, inte bara i Timrå utan i hela mellannorrland, säger Martin Hanning Häggström på Anna & Martin Gården i Tynderö. 

Läs mer om konceptet och se alla vägar på hemsidan

Linda Niia ser fram emot sommarens äventyr och hon ser även positivt på framtiden för besöksnäringen i kommunen.

– Vi hoppas och tror att ”Sinnenas vägar” kommer att sätta Timrå på kartan, säger hon.