Ta din lunch i Foodcourten hos ICA Maxi Universitetet

– Att ICA kan göra så här bra pizzor! Det är en av de vanligaste komplimangerna vi får här, säger Hilda Westberg medan hon lägger upp en fräsch lunchsallad i förbutikens Foodcourt, på ICA Maxi Universitet. Och då har de ännu inte smakat vår sjukt goda sushi.

ÖREBROS MATMECKA. – Vi älskar mat, har ett unikt sortiment och prövar gärna nya spår, säger Hilda Westmark på ICA Maxi Universitetet i Örebro. Och numera serverar vi restaurangmat i Foodcourten i vår förbutik.

Det var i våras som ICA Maxi Universitetet började bygga om sin förbutik till en Foodcourt. En mötesplats som erbjuder uppskattade maträtter över disk.
– Vi har något för alla smaker, fortsätter Hilda som ansvarar för Foodcourten. Som pizza, sushi, sallader men också mackor och fika.

Sushi är en av kundernas favoriter, här kan du få veta mer!

Maten tillagas på plats av Maxis egna kockar och varje detalj är utvald och uttänkt.
– Det handlar om kvalitet på det vi serverar, fortsätter Hilda. Därför lagar vi allt från grunden. Alla här har koll på vad maten innehåller och kan därför lotsa kunderna rätt i de personliga val som mat och smak alltid handlar om.

”Vällagad restaurangmat i Foodcourten utanför kassorna”

Att laga mat från grunden innebär att kockarna på ICA Maxi Universitetet gör egen tomatsås till pizzorna. Att pizzorna gräddas på bröd bakat i butikens eget bageri. Att det i Foodcourten kokas både risvinäger och ris till sushin. Och att salladerna tillverkas av grönsaker från butiken.
– Jag brinner för att ta tillvara på livsmedel. Avskyr matsvinn, säger Hilda. Ta broccoli exempelvis. Istället för att bara använda buketterna kan man skära upp stjälkarna och addera till pizzasalladen. Hur enkelt som helst och jättegott.

Rykande färsk, stenugnsbakad pizza till middag – med egengjord tomatsås

Att ett av syftena med Foodcourten är att använda varor från butiken – också sådant som riskerar att bli matsvinn – passar alltså Hildas ideal perfekt.
– Varje kväll plockar vi ihop ingredienserna till maten vi ska laga nästa dag. Och självklart har vi hållbarhet i fokus när vi gör detta. Plus ett lika stort fokus på kvalitet och att det vi serverar ska smaka fantastiskt.

Och smakerna sitter där. Det får Hilda med personal bekräftat dagligen via kunderna.
– Vi har varit flera som bidragit till recepten och nu är vi nöjda. Det är helt klart restaurangstatus på det vi serverar, säger Hilda som själv har drygt 11 års erfarenhet från restaurangvärlden innan hon började på ICA Maxi Universitetet. Fast, säger hon och fortsätter:
– Priserna ligger en bit under medelpriserna i stan.

Strävan har varit att erbjuda något för alla. Enkelt, lättillgängligt och vällagat.
– Vi har valt ut gobitarna. Man ska snabbt kunna hämta sin välsmakande lunch här. Eller välja att slå sig ner här en stund. Det är så energigivande att äta i denna härligt pulserande miljö och träffa folk.

Vill du veta mer om vår  Mat & Vinbar, läs här 

Likväl som att sätta sig och ta en pizza och samtidigt smaka en lokalproducerad öl innan man handlar på fredagskvällen. Hon fortsätter:
– Dessutom möts du av fler glada och serviceinriktade ansikten när man är sugen på något restauranggott från oss. Vi tycker det här är så kul, avslutar Hilda Westmark, ansvarig för Foodcourten på ICA Maxi Universitetet i Örebro.

Populärast i Foodcourten just nu

Pizza:

  1.  Universitetet
  2. Valtelina

 Sushi:

  1. 11-bitar blandad sushi
  2. 8-bitar vegetarisk

Sallader:

  1. Italian style
  2. Ceasar style

Andra favoriter:

  1. Räksmörgås deluxe
  2. Pulledpork burgare