Sebastian preppar gärna middagen tillsammans med familj och gäster

Att maten har en central plats i Sebastian Gabots liv är ingen överdrift. Han har jobbat med mat i 15 års tid och hans påbrå är så italienskt det kan bli.
– Jag älskar att laga mat, helst tillsammans och lagar gärna till en italiensk buffé, säger den nyblivne butikschefen på ICA Maxi Universitetet.

NY BUTIKSCHEF. – Jag har levt ett tag med en liten elgrill på balkongen. Jag som älskar att grilla och wooka mat till många. Men nu när familjen återsamlas ska här grillas, lovar Sebastian Gabot på ICA Maxi Universitetet i Örebro.

I Italien är måltiden i fokus för hela familjen. Så brukar det vara hemma hos Sebastian också.
– På vardagarna äter vi ofta vid åttarycket på kvällen. Efter alla aktiviteter och efter att vi lagat maten ihop, säger han. Hela familjen tränar mycket och på olika tider. Men vi vill inte avstå från vardagens gemenskap runt bordet.

Det har han dock tvingats göra de senaste månaderna eftersom jobbet som butikschef för ICA Maxi Universitetet tagit honom från Uppsala till Örebro.
– Familjen bor ännu kvar i Uppsala eftersom barnen fortfarande går i skola. Medan jag bor här. Men så småningom kommer vi snart att bo tillsammans igen.

”Är nörd på mat & måltider”

Det märks att han är familjekär och både han och hustrun Frida har alltid haft fokus på barn och familjeliv under de 20 år de levt tillsammans.
– På sportlovet förnyade Frida och jag våra löften i ett litet kapell på 2860 meters höjd i Österrike. Våra tonårsbarn var med och inledde ceremonin med några fina ord till oss som föräldrar. Det kändes stort och sen skålade vi i champagne där på alptoppen innan vi susade ner igen.

Han säger att gemenskap är viktig. Med familj och vänner, men också med medarbetare och kunder på ICA Universitetet.
– Jag är mycket intresserad av hur varje kund upplever butiken. Och vad mer vi kan göra för att skapa den där extra matkänslan hos varje person som besöker oss.

Det kan handla om hur det vegetariska sortimentet kan utvecklas. Likväl som hur butiken kan utveckla det närproducerade eller få hem en alldeles speciell hängmörad köttdetalj. Eller något helt annat.
– Är det något du saknar i butiken så säg till mig, säger Sebastian. Det är bara tillsammans vi kan utveckla Örebros matmecka. Så att vi lyfter butiken ytterligare en nivå och gör ICA Universitetet till Örebros matdestination.

Han säger det med en entusiasm som smittar.
– Jag brinner för samarbete. Finns det något mer tillfredsställande än att sätta mål och uppnå dem tillsammans med andra?  Det slår allt.

Möjligen är det därför han vågat anta dottern Salmas utmaning att göra en svensk klassiker. Cykelträningen började för någon vecka sedan och han vet att han kommer att få sig besegrad på Vansbrosimningen av 18-åringen som går det nationella idrottsprogrammet i simning.
– Men sen är det nog jag som får peppa, säger Sebastian och berättar att han gjort klassikern tidigare.

Han fortsätter:
– Men att få träna och tävla tillsammans med Salma känns som en gåva. Tills den dag hon slår mig i allt. Då kommer det att svida, skrattar han.

Team och att uppnå gemensamma mål är också i fokus på jobbet. Det engagemang för god mat och service som han sett hos medarbetarna på ICA Maxi från dag ett uppskattar han.
– Man får bara en chans att göra ett första intryck och det har vi med oss hela tiden när vi jobbar, avslutar Sebastian Gabot, nybliven butikschef på ICA Maxi Universitetet i Örebro.

Vill du veta mer om vad som händer i butiken och aktuella erbjudanden så följ oss på Facebook @icamaxiuniversitetet

Om Sebastian Gabot

Jobb: Butikschef på ICA Maxi Universitetet sedan 1 mars.

Bor: I Örebro, snart med hela familjen.

Nörd på: Mat och jackor. Har jack-köp-stopp sedan en tid tillbaka.

Lagar gärna: Italiensk buffé med jättemånga rätter. Eller en buffé med havets läckerheter och så stenugnsbakat bröd till, gärna bakat på surdeg.

Fritid: Familj, vänner och träning.

Dold talang: Jag kan rida. Har ridit högvaken framför kungen vid ett statsbesök som värnpliktig ridande militärpolis. Vid mönstringen sa jag att jag kunde rida. Vilket inte var helt korrekt då. Hur svårt kan det vara!

Reser gärna till: Sardinen. Rekommenderas verkligen. Vilken mat, vilka människor, vilka viner!

Drömmer om: Ett sommarställe i Italien.

På gång i butiken: E-handel efter sommaren på ICA Maxi Universitetets alldeles speciella sätt.