Nu kan du bygga vilken husmodell du vill – Till fast pris

Företaget Kustvillan har knäckt koden. Tack vare en helt unik byggprocess, med patenterade byggelement, kan de bygga kundens drömhus till ett fast, lågt pris. Inga standardiserade modeller eller material – bara en lång rad valmöjligheter. VD Pontus Jämthag berättar hur det är möjligt.

Nu kan du bygga vilken husmodell du vill – Till fast pris

– Vår affärsidé är att kunden ska få det bästa av två världar; massproduktionens låga pris kombinerat med möjligheten att fritt välja form och material. Kunden ska dessutom kunna se exakt vad det kostar, berättar Pontus.

Men vad innebär det att ni kan bygga alla hus på marknaden till ett fast pris?
– Det innebär att vi kan utgå från vilket hus som helst på marknaden och göra om det till kundens eget hus. Kunden kan alltså be oss kopiera ett hus som de vill ha, samtidigt som de kan göra de förändringar de vill. Vi kallar det valfrihet på riktigt. Det fasta priset kan vi sätta så snart ritningen är klar.

Blir det inte väldigt dyrt att skräddarsy sitt hus?
– Nej, det är just det som är så unikt med vår lösning. Vi använder Paralox byggsystem som består av patenterade småblock, standardiserade processer och byggmoment samt en unik IT-plattform. Det möjliggör för kunden att välja vilken planlösning som helst utan att det drar iväg i pris. Det möjliggör dessutom att material och arbetsmoment kan synkroniseras på byggplatsen, vilket sparar både tid och pengar.

Lär dig mer om Kustvillan och byggsystemet Paralox!

Är det bara husets form och planlösningen som kan ändras?
– Nej, absolut inte. Kunden kan exempelvis välja att utforma både kök och badrum som de själva vill. Det praktiska är att medan vi justerar ritningen efter kundens önskemål justeras även priset, löpande, så att kunden lätt kan se vad det gör på slutpriset att lägga till, ta bort eller byta material.

Blir du nyfiken? Klicka här för att läsa mer om byggsystemet Paralox

Många tycker inte om att ta en massa beslut och vill att husleverantören gör allt. Går det?
– Självklart. På vår hemsida har vi ett antal husmodeller att välja mellan. Det är hus som vi har byggt tidigare och vi fyller hela tiden på med nya modeller som vi tror att fler kunder kan vara intresserade av. Det enda kunden behöver ta beslut om då är kulörer, golv, klinker, kakel och köksluckor. Både dessa färdigritade hus och de vi ritar upp från grunden landar på ett lägre pris än motsvarande hus på marknaden, tack vare att vår byggprocess är så effektiv.

Slutligen, hur kommer det sig att just ni lyckades knäcka koden?
– Vi har alltid gillat att ifrågasätta byggbranschen och varför man gör som man alltid har gjort. Det ledde till att vi valde att använda just Paralox byggsystem. Tack vare det kunde vi hitta ett smart sätt för kunden att bygga sitt drömhus – utan att spräcka sin budget. Vi vågade helt enkelt gå vår egen väg!