Han bygger ditt nya hus på sex månader

Fredrik Gestrins stora intresse är att bygga hus. Under 15 år har han renoverat och sålt lägenheter och hus privat i Sandviken. Men nu kommer han professionellt att bygga hus åt andra. – Det var när jag hittade Kustvillans huskoncept som alla bitarna föll på plats, säger han. Och nu har jag byggt och sålt det första.

Han bygger ditt nya hus på sex månader

Han har länge velat bygga hus åt andra och konceptet hade han klart för sig sedan länge.

– Jag ville ta klivet vidare och bygga hus med hög kvalitet och finish ända ner på detaljnivå, säger han. Till ett vettigt pris och på kortast möjliga tid.

Det lät förstås som en utopi, helt omöjlig att få ihop.

– Den största utmaningen är en kort byggtid. Men det är en förutsättning för mig i min affärsidé och för det pris jag erbjuder. Och när jag kom i kontakt med Paraloxsystem började jag förstå att jag tänkte rätt.

Det som imponerade på Fredrik var kvaliteten i Paralox energimärkta byggsystem och snabbheten att få husskalet på plats.

– Kustvillans säljare Andreas Anderstam lovade att skalet skulle stå på plats tio veckor efter det att vi skrivit avtal. Ja ja svarade jag skeptiskt. Men första dagen den elfte veckan stod huset på plats. Det imponerade på mig. Och sen var det bara att sätta igång.

Fredrik drivs av viljan att bygga näst intill perfektion. Han är mycket design- och inredningsintresserad.

– Jag är självlärd. Köpte mitt första hus när jag var 20 år och blåste ut allt. Kvar stod ett skal som jag skulle fylla med mina idéer och med mitt hantverk. Jag som inte kunde något. Men det gick. Gör om och gör rätt blev ledorden och jag lärde mig massor.

Sedan dess har han renoverat och byggt många bostäder som han sedan sålt. Och nu senast byggde han ett egentritat hus från Kustvillan. På under sex månader.

– I Kustvillans koncept kan man själv forma sitt hus. Jag hade de flesta lösningarna klara för mig redan från början. Men när det behövdes fick jag hjälp från Kustvillan. De är helt inriktade på lösningar och samarbetet mellan försäljning, konstruktion och arkitekt är suverän.

”Design och finish betyder mycket”

Huset från Kustvillan som Fredrik byggt går i funkisstil. Och att det handlar om toppklass råder det ingen tvekan om.

– Planlösningen på 156 kvm är öppen med mycket glasytor. Golven är genomgående i vitoljat trä. Färgerna går i vitt och ljust grått med inslag av betong och marmor i detaljerna. Badrummet där är nog bland det snyggaste jag gjort.

Fredrik har ett stort nätverk bland hantverkare i Sandviken. Ett måste för att på professionell nivå bygga hus med en byggtid på maximalt sex månader.

– Vi känner varandra väl och det underlättar enormt att man har samma inställning till jobbet. Att Kustvillans kontor ligger i Sundsvall är också bekvämt.

Helt klart är att Fredrik föredrar Paraloxbyggsystemet och den flexibilitet Kustvillan erbjuder.

– Väljer du att köpa hus via dem har du alla möjligheter att få ett kvalitetshus utformat exakt på det sätt du vill, säger Fredrik och fortsätter.

– Väljer du sedan mig som byggare kommer kvaliteten att fullföljas också innanför Kustvillans högkvalitativa husskal, avslutar Fredrik Gestrin på Gestrin Construction i Sandviken.