Kustvillans entreprenadnivåer gjorde det möjligt för Robin att bygga hus

Ungefär en miljon till skulle det nybyggda drömhuset ha kostat Robin och Christine om de inte själva lagt ner så mycket jobb.
– Vi köpte ett vädertätt skal från Kustvillan i Sundsvall. Det restes på ett par dagar. Och sedan tog vi över jobbet, berättar Robin Söderberg.

Kustvillans entreprenadnivåer gjorde det möjligt för Robin att bygga hus

Huset ligger fritt på landet i Matfors ett par mil utanför Sundsvall. Det är modernt med stora fönsterpartier och takhöjd upp till nock i flera rum. Inredningen är modern med en blandning av rustikt som mjukar upp.
– Vi sökte ett hus med frihetskänsla, berättar Robin. Jag vill ge min son Harry samma möjligheter att köra skoter och fyrhjuling som jag själv haft. Och något sådant befintligt hittade vi inte.

Så istället började paret undersöka möjligheterna att bygga nytt.
– Vi har dammsugit marknaden och kollat massor av husmodeller. Skaffat oss idéer och kunskaper om hur vi vill bo och hur vi absolut inte vill ha det. Till slut fastnade vi för en modell som vi ville göra om en aning. Och den presenterade vi för Kustvillan.

”Med eget arbete sjunker priset markant”

De blev väl emottagna.
– Vi fick jättebra hjälp. Ingenting är omöjligt när man har med dem att göra, säger Robin. De ritade snabbt upp det hus vi ville ha och kom också med nya idéer som vi har haft nytta av.

Kustvillan serietillverkar inte hus utifrån ett stort modellutbud.

”Vi fick jättebra hjälp. Ingenting är omöjligt när man har med dem att göra”

– Vi jobbar utifrån kundens idéer, berättar Andreas Anderstam, säljare på Kustvillan. Vår idé är att alla ska kunna bygga sitt unika hus på sitt eget sätt.

Därför jobbar Kustvillan med olika entreprenadnivåer där kunden väljer byggnadshjälp.
– Man kan välja från att få ett vädertätt yttre husskal levererat, till ett helt nyckelfärdigt hus.

Läs mer: Om du är intresserad av ett nyckelfärdigt hus så kan du se några av våra modeller här!

För Robins del var valet enkelt. Han ville själv ansvara för entreprenaden och fick en fantastisk uppbackning av föräldrar och vänner.
– Morsan är som en terrier som jobbar på. Hon har bland annat spacklat och målat allt invändigt. Farsan är elektriker och har installerat trådlös el utan synliga kablar till spotar och annat. Tror vi har uppemot 60 ledlampor i huset.

Hjälp har de också haft av ett nätverk hantverkare och vänner.
– De hantverkare som jobbat här känner vi sedan tidigare. Jag litar helt på dem och har inte behövt kolla något.

”Jag har haft dem i telefonen för att fråga om hjälp många gånger. Trots att dealen för deras del var klar”

Under byggtiden har familjen fått bra hjälp av Kustvillan.
– Jag har haft dem i telefonen för att fråga om hjälp många gånger. Trots att dealen för deras del var klar. Det uppskattar jag verkligen.

Det tog fyra månader innan allt var färdigt. I oktober förra året flyttade Christine, Robin och Harry 2 år in. Men de är mer än nöjda.
– Sex meters takhöjd är mäktigt och ljusinsläppet är fantastiskt från de stora fönsterpartierna.

Genom eget arbete har Robin och Christine har skapat sitt unika drömhus.
– Att göra jobbet själv eller på egen hand ansvara för entreprenaden påverkar prisbilden mycket mer än många tror. Det finns därför anledning att aktivt se över sitt eget val av entreprenörsnivå när man funderar på att bygga nytt, säger Andreas Anderstam och fortsätter:
– Kustvillans styrka är att anpassa huset helt till dina unika önskemål.

Läs mer: Paralox Byggsystem – Lika enkelt som genialt