Familjen Ros köpte huset av Kustvillan – här är deras berättelse och erfarenheter

När Daniel och Hanna Ros i Njurunda skulle bygga sitt drömhus valde de att beställa huset från Kustvillan. Där kunde de välja vilken husmodell som helst på marknaden, rita om det efter sina önskemål, och ändå hålla budget. Men att bygga hus är ett utmanande projekt, och familjen Ros kan bjuda på många goda tips och egna erfarenheter.

Familjen Ros köpte huset av Kustvillan – här är deras berättelse och erfarenheter

– Hade vi valt en annan husleverantör hade vi fått ett mycket mindre hus och med en fast planlösning. Hos Kustvillan kunde vi ta vilken husmodell som helst, ändra storlek och planlösning, utforma kök och badrum som vi ville och dessutom spara pengar, berättar Daniel.

Daniel och Hanna hade sett ett hus som de tyckte om, men ville justera planlösningen till en L-form.
– När vi pratade med en annan husleverantör sa de ”vi flyttar inga väggar” och när vi pratade med Kustvillan sa de ”inga problem”, säger Hanna.

Kustvillan sa ”inga problem”!

Vill du veta mer om varför vi kan erbjuda mer flexibla lösningar? Läs mer om vårt byggsystem här!

Delad entreprenad – delade meningar
Kustvillan erbjuder olika entreprenadformer, och när Daniel och Hanna planerade sitt projekt bestämde de sig för att boka upp markentreprenaden på eget håll. Kustvillan skulle sedan göra klart huset från färdig platta på mark.

– Tyvärr blev det ingen optimal lösning. När Kustvillan kom för att bygga huset visade det sig att husgrunden både hade fel mått och inte höll den standard som krävs, berättar Daniel.

Så här i efterhand känner Daniel och Hanna att byggprocessen blev onödigt tuff på grund av den delade entreprenaden.

– Det är ett stort jobb att projektleda sitt eget husbygge och det hade varit skönt att kunna släppa det helt åt någon annan. Då är nog totalentreprenad ett bättre alternativ, konstaterar Hanna.

Mycket att tänka på när dröm ska bli verklighet
Peter Stenqvist på Kustvillan berättar att många husköpare överraskas av hur svårt det är att bygga hus. Byggprocessen är oerhört komplex och det kräver både god kunskap och mycket tid att planera, koordinera och ligga steget före. Just delad entreprenad kan skapa extra problem menar han.

– Byggbranschen innehåller många olika professioner som ofta arbetar utifrån sina egna perspektiv. Det är inte ovanligt att man ser en oförståelse mellan de inblandade, trots att en liten bagatell för den ena kan innebära stora konsekvenser för en annan. Vi på Kustvillan jobbar hårt för att hitta minsta gemensamma nämnare mellan kundens önskemål och övriga inblandades behov – och vi tycker att vi kommit en bra bit på vägen.

Kustvillan har levererat mer än vad vi hade kunnat vänta oss

Kustvillan är på inget sätt förskonade från problem under byggprocessen. Allt handlar om hur lösningsorienterade parterna är och hur man hanterar problemen, menar Peter.

Daniel och Hanna upplever att Kustvillan har varit ett stort stöd och erbjudit sig att lösa de problem som har uppstått, även de som har orsakats av annan part.

– Kustvillan har levererat mer än vad vi hade kunnat vänta oss. Trots att Kustvillan inte var ansvariga för grunden hjälpte de oss att hitta lösningarna på problemen. Det är bara ett exempel på när de har ställt upp lite extra. De har verkligen hjälpt oss att förverkliga vår dröm.

Vill du precis som Hanna och Daniel bygga ditt hus på ditt sätt? Klicka här!

Ett husbygge är ofta komplext, och det krävs både tid, engagemang och kunskap. Så även om det finns en del pengar att spara på delad entreprenad behöver man ställa sig frågan om man själv har tid och möjlighet att leda bygget på ett bra sätt.

Vill du prata hem med oss? Klicka här för att kontakta oss!