Öster Mälarstrand fortsätter växa – nytt kvarter byggs

Västerås nya trendområde Öster Mälarstrand fortsätter att växa. Den småländska fastighetsutvecklaren Kärnhem planerar just nu för Brf Porten – ett grönt kvarter med många extra kvaliteter som gör vardagslivet en aning lättare.
 • 1/5

  Många av lägenheter i Brf Porten har ett öppet samband mellan kök och vardagsrum. Smart utformade planlösningar som skapar extra ljus och rymd.

 • 2/5

  Till vindsvåningarna högst upp tillhör stora takterrasser med oslagbar utsikt över Öster Mälarstrand.

 • 3/5

  Hos Kärnhem får du hög kvalite på inredning och material med bland annat kök från HTH och vitvaror från Siemens.

 • 4/5

  Det fyra olika fasadmaterialen trä, plåt, tegel och puts skapar en spännande dynamik.

 • 5/5

  Vardagsrum

– Läget vid Öster Mälarstrand är verkligen svårslaget. Vi ser en stor potential i området som på väldigt kort tid har gått från ett gammalt industriområde till en riktig attraktiv stadsdel. Här har man möjlighet att bo naturskönt samtidigt som alla bekvämligheter finns på nära avstånd, säger Camilla Fors, kundansvarig på Kärnhem.

Småländskt bolag
Kärnhem är ett personligt företag med rötterna i Växjö. Bolaget har funnits på marknaden i tretton år och har byggt bostadsområden i ett femtontal orter runt om i Sverige. I Västerås bygger Kärnhem just nu också bostäder på det populära området Framnäs.

– Efter ett väldigt lyckat första bemötande i Västerås fick vi ny energi och känner att vi vill fortsätta vara med att utveckla denna fantastiska stad, säger Camilla Fors.

Det nya kvarter Brf Porten kommer att ligga ett stenkast från kajkanten och bestå av 59 lägenheter utspridda i två bostadshus. Husens unika karaktär med rundade hörn och fem våningar kommer definitivt att dra blickarna till sig. Här finns lägenheter i storlekarna 1 till 5 rum och kök. Alla lägenheter har egen balkong och dessutom erbjuder vindsvåningarna stora takterrasser med oslagbar utsikt.

Läs mer: Få mer information och anmäl ditt intresse på Kärnhems hemsida

Guldkant i vardagen
Förutom rymliga och moderna lägenheter finns det lilla extra i Brf Porten. Här uppförs ett gemensamt gym och relaxavdelning för de boende. En lyx i vardagen, allra främst efter en lång stressiga dag på jobbet.

– Vi försöker ge våra boende det lilla extra som underlättar vardagen. Vi kommer även att erbjuda en cykel- och bilpool som de boende kan nyttja när de vill, allt för att göra vardagen lite lättare, säger Camilla Fors.

Grönt boende
För den med gröna fingrar finns det möjlighet odla på den lummiga innergården. Här finns också plats för lek och avslappning för både unga och gamla. Unikt för Brf Porten är också det smarta återbruksrummet där kvarterets boende kan utbyta prylar de inte längre använder.

– Hållbarhet är i fokus i Brf Porten. På Kärnhem värnar vi om miljön och vi vill erbjuda våra kunder trygga gröna boenden med plats för återbruk, avslutar Camilla Fors.

Torsdagen den 2 november säljstartar Brf Porten och då finns det möjlighet att bli en av de första att köpa en bostad i Västerås nya trendkvarter. Redan nu finns det dock möjlighet att få mer information och anmäla sitt intresse på Kärnhems hemsida.