Bekvämt liv i stan väntar

Efter många år i villan i Hallsberg flyttar familjen Andreasson in till Örebro. Läget och den moderna insidan gjorde att familjen valde Kärnhems nybyggda kvarter i Ormesta – Brf Selmas Park.

Det nya kvarteret Brf Selmas Park kommer att ligga i korsningen Universitetsgatan/Ormestagatan och kommer att bestå av 106 lägenheter i olika storlekar.

– Både jag och min man jobbar inne i Örebro och har länge funderat på att flytta in till stan. En jobbarkompis tipsade mig om Ormesta och berättade att det skulle byggas nya lägenheter där, säger Maria Andreasson.

Familjen tittade närmare på bostäder i och omkring Ormesta och fastnade för Kärnhems projekt Brf Selmas Park. Det nya kvarteret kommer att ligga i korsningen Universitetsgatan/Ormestagatan och består av 106 lägenheter i olika storlekar.

Familjen Andreasson som består av Maria och Magnus samt deras dotter Freja. Alla tre ser mycket fram emot flytten till den nya kvarteret Brf Selmas Park.

Bra läge med närhet till det mesta
För familjen Andreasson var det framförallt läget som lockade dem till Brf Selmas Park. Närheten till både stad och service gjorde att familjen blev extra intresserad av det nya kvarteret.

– Det känns som ett tryggt och lugnt område där man enkelt kan cykla in till stan för jobb eller andra aktiviteter. Service, handel och skola finns också på nära avstånd vilket förenklar vardagslivet.

Brf Selmas Park uppförs av den småländska bostadsutvecklaren Kärnhem som tidigare byggt bostäder i Örebro, bland annat i Adolfsberg och Sörbyängen. Maria känner till företaget sedan tidigare och tycker att Kärnhem känns både stabila och pålitliga.

–     Jag är väldigt intresserad av ishockey och har sett Kärnhems logga i samband med Växjö Lakers matcher. De känns som en stabil aktör som har funnits på marknaden länge.

Lär känna Kärnhem här!

Många fördelar med lägenhet
Efter ett tags funderande bestämde sig familjen för en fyra på 95 kvadratmeter. Lägenheten har en inglasad balkong och ett stort vardagsrum med gott om plats för gemenskap. Maria tycker det ska bli skönt att byta villan i Hallsberg mot en lägenhet i stan och ser många fördelar med flytten.

–    En lägenhet kräver inte alls lika mycket jobb som ett hus. Livet blir mer bekvämt och vi behöver inte lägga tid på tråkiga saker som att klippa gräset.

Den största skillnaden mot det tidigare boendet blir ytan. Trots att den nya lägenheten är betydligt mindre än den tidigare villan, tror inte Maria att bostaden kommer kännas trång eller liten.

– I huset hade vi alldeles för mycket plats som vi inte använde, nu får vi en mer optimerad yta som passar oss bättre. Den inglasade balkongen kommer också att fungera som ett extra rum som jag tror vi kommer att njuta av både under sommar och vinter.

Bostäderna blir ljusa och rymliga med mycket plats för gemenskap.

Personlig insida med designval
Familjen ser fram emot att få flytta in i sin bostad. Även om det dröjer ännu ett tag tills det är dags för inflytt har man redan börjat fundera på lägenhetens insida. För ett tag sedan fick familjen möjlighet att göra egna, personliga designval.

–   Kärnhem hade en designkväll där vi fick känna och klämma på de olika materialen och samtidigt få lite tips från en inredare. Vi valde att inte gå på det klassiskt vita, utan köket kommer vara lerfärgat och badrummet blir mörkt med stora kakelplattor. Det blir kul med lite annorlunda tillval som ger en lyxig känsla.

Just nu är byggnationen av Brf Selmas Park i full gång. Maria och hennes familj följer utvecklingen på avstånd och åker ofta förbi för att se hur deras nya bostad sakta växer fram. Nästa höst går flyttlasset till Ormesta och fram tills dess ska familjen göra sig redo för sitt nya hem.
–    Vi åker runt och kollar på möbler och försöker hitta vilken stil vi ska ha den nya lägenheten. Det ska bli fantastiskt roligt att få skapa ett helt nytt hem.

Se Kärnhems tidigare projekt här.

Innergården blir mysig och grön med bland annat en gemensam pergola. Perfekt för varma sommarkvällar med vänner.

Brf Selmas Park

Ägandeform: Bostadsrätt

Typ av bostad: Lägenhet

Storlek: 30-95 kvadratmeter

Inflyttning: Hösten 2019

Försäljning pågår, läs mer här!