Dubbel vinst för Eva när hon handlar matvaror online från ica24.se i Örebro

– Det bästa med att veckohandla mat online från ica24.se i Örebro är att jag slipper känna stress för att jag måste handla, säger Eva Hjortsberg. Jag frigör tid och hinner med det jag vill prioritera. Dessutom har vi räknat på kostnaderna. Och vi håller nere våra utgifter för matinköp genom ica24.se.

I 5 ÅR. – Något som överraskat mig under åren jag handlar online? Absolut kvaliteten på det som levereras av ica24.se i Örebro. Lika fina varor som i butikerna och samma stora urval, säger Eva Hjortsberg i Örebro.

– Maken pendlar till annan ort och vi skulle behöva köpa en bil till för att kunna veckohandla själva i butik, vilket skulle bli en stor utgift, fortsätter hon. Men vi handlar också ekonomiskt smartare online. Vi undviker ju spontanköpen.

Men framförallt underlättar det Evas vardag att handla mat på nätet. Hon och familjen frigör tid för annat.
– Sonen tränar basket och har matcher på helgerna. Vi tycker det är kul att följa med och det känns bra att slippa stressa iväg och veckohandla på söndagskvällen när vi kommit hem.

Här hittar du veckans bästa erbjudanden!

Kjell Johnsson är en av ett 15-tal medarbetare på ica24.se som arbetar med den gemensamma onlinehandeln för ICA Parken, City och Eko. Han känner igen Evas ekonomiska resonemang.
– Vi har exakt samma priser och erbjudanden på nätet som i butikerna. Det är ovanligt och därför är vår internethandel prisvärd för kunden. Nätkunden har samma tillgång till butikernas ordinarie sortiment, också det närproducerade liksom det butiksstyckade köttet, delikatessen, den färska fisken och cateringmenyerna.

Avgifter för plock och transport är 99: – per tillfälle.
– Det är en helt rimlig avgift för den service man får inklusive hemleverans, menar Eva. När Kjell och hans kollegor kommer hit bär de in varorna ända in i hallen.

OVANLIGT! – Det är samma pris för varorna i vår onlinebutik ica24.se som i de fysiska butikerna ICA Parken, City och Eko, säger Kjell Johnsson på ica24.se i Örebro. Och självklart håller varorna samma höga kvalitet och miljöfokus. Transporterna sker exempelvis med biogasbilar.

Kjell fyller i:
– Självklart gör vi det. Och skulle du ha behov av att få upp varorna på diskbänk eller matbord för att lättare kunna plocka ur kassarna så fixar vi det också.

Gott att veta eftersom många av onlinekunderna på ica24.se är lite äldre.
– ”Tack vare er kan jag bo kvar”, är en kommentar vi får höra och det värmer så klart i hjärtat, fortsätter Kjell. Vi har en kund i Indien exempelvis som beställer mat via nätet hem till sin mamma här i Örebro. Och en annan som gör samma sak från Helsingfors.

Vill du också beställa hem mat? Se här när vi kan köra hem maten till dig.

Matinköpen hemma hos Evas brukar ta mellan 10 och 20 minuter. Lite beroende på vad som ska tillagas under veckan som kommer. Veckans maträtter planeras alltid i förväg.
– Jag börjar med att gå igenom Mina Favoriter alltså de varor jag brukar köpa som finns på en lista på mina sidor på ica24.se. Som mjölk, yoghurt, mjöl. Kollar av vad som saknas och behövs. Sen handlar jag ingredienser efter de recept vi tänker laga. Det är möjligt att beställa ända fram till kl 23.59 och få hem varorna dagen därpå.

Jag tycker om att få mer tid med familjen

Ibland lagar Eva maträtter från egenskrivna recept, ibland från recept utvalda från ICA-appen.
– Jättesmidigt att där kunna välja och enkelt klicka i och beställa ingredienserna som behövs, säger hon och fortsätter:

– Jag handlar nästan allt online. Toapapper, tvättmedel och förstås matvaror. Jag har hållit på i fem år nu och kan bara säga: Det är skönt att kunna ägna min tid åt andra saker än att handla mat i affären, avslutar Eva Hjortsberg i Örebro.