Catering – Ett sätt att kunna ta bättre hand om gästerna

Studentfiranden, bröllop, dop och fotbolls-VM. Det är en hektisk festperiod som står för dörren. Vid ICA Parken, ICA City och ICA Eko i Örebro märker man att många gärna överlåter matansvaret till butikens cateringavdelning för att kunna njuta bättre av sina egna fester.

Margareta Fredriksson har i ett par års tid jobbat uteslutande med att ordna catering till ICA Supermarket Parkens kunder.

Den växande färdigmattrenden, med ett ökat utbud i livsmedelsbutikerna av färdiglagad mat med råvaror av hög kvalitet har medfört ett uppsving för catering. Inte minst är intresset för att låta någon annan laga maten under våren och sommaren.
– Man vill kunna nyttja tiden på bästa sätt, inte minst när det är sommar. Och då hämtar man hellre maten hos oss än att gå och handla själv, säger Roger Rynning, butikschef på ICA Parken.

Här är, liksom på ICA City och ICA Eko är cateringavdelningen redo att ta emot beställningar på bufféer, smörgåstårtor och annat till bröllop, dop och födelsedagsfester, eller varför inte en öltallrik att dela framför tv:n när fotbolls-VM för damer drar igång i början av juni. Och är det någon gång som kunderna verkar tycka att det är extra bra med catering är det vid studentfiranden.
– Då väljer många att beställa antingen vår medelhavsbuffé med rosmarinmarinerad kycklingfilé, pastasallad med rostad paprika, kronärtkockssallad och annat gott eller stora buffén med rostbiff, skinka, kalkon, chilimarinerade kycklingklubbor och potatissallad. Båda passar bra på studenten när inte alla gäster kommer samtidigt, berättar Margareta Fredriksson som sedan ett par år tillbaka arbetar heltid med cateringverksamheten. Hon berättar också att det är vanligt med hybrider, där kunderna vill göra delar av matlagningen själva men ta hjälp med annat.

Misssa inga nyheter ifrån oss – Följ oss på Facebook

Med catering ifrån ICA blir det enkelt att imponera på vännerna.

– Många som ska ha grillfest väljer att köpa köttet i våra köttdiskar och sedan komma till oss och beställa potatissallad och andra tillbehör. Så kan de i lugn och ro grilla i trädgården tillsammans med gästerna sedan.

ICA Parken, ICA City och ICA Eko har långa traditioner av catering. I dag väljer många att göra sina beställningar över nätet, men den personliga kontakten med Margareta och hennes kolleger är fortsatt viktig, inte minst som allt fler människor har behov av specialkost.
– Idag kan vi mycket bättre än tidigare ordna fram glutenfri och laktosfri mat och vi har utvecklat vårt vegetariska utbud, inte minst genom att erbjuda tzay-bitar.

Att maten från butikernas Festkök uppskattas brukar personalen få bevis på veckorna efter att de levererat till en större fest.
– Då är det gäster från festen som kommer och vill ha samma mat på sina egna tillställningar. Så på så sätt sprids budskapet, berättar Margareta.

Vill du lägga en besällning på catering? Klicka här – Eller besök oss i butiken.

Cateringmaten går att beställa direkt i butik hos ICA Parken, ICA City och ICA Eko, där det finns foldrar med utbudet att titta i, via telefon på 019-58 53 30 eller på butikernas gemensamma sajt ica24.se eller i butikernas app Ica.24 som går att ladda ned.

Maten, som tillagas i butikernas egna kök, går antingen att hämta i butikerna eller beställas för hemkörning. Givetvis får du poäng på ditt ICA-kort även vid cateringbeställning.