Sveriges mest rekommenderade mäklare

Med imponerande 94% nöjda säljare är Fastighetsbyrån Södertälje en uppskattad mäklare.

Fastighetsbyrån Södertälje är stadens mest rekommenderade mäklare, och får toppbetyg av både köpare och säljare.

Statistiken talar sitt tydliga språk. 94 % av bostadssäljarna och 87 % av bostadsköparna är nöjda med det utförda jobbet från Fastighetsbyrån Södertälje, och det är något som sprider sig vidare.
– Har man en nöjd kund berättar han eller hon det för sina vänner, berättar Robert Persson som är en av mäklarna på byrån.
– De blir som ambassadörer för oss, och varje ny nöjd kund är ett steg mot vår vision att bli Sveriges mest rekommenderade företag, fortsätter han med ett leende.

Mäklare med toppbetyg
Robert är 35 år, mäklare sedan 2008 och en fena på att göra kunderna nöjda. Både köpare och säljare ger honom nämligen toppbetyg; han har 96,5 % i kundnöjdhetsindex. Men trots det låter han inte framgångarna stiga honom åt huvudet.
– Ha ha, nej, absolut inte. Mäklarjobbet är ett teamwork, och där ligger hela vårt kontor oerhört högt i betyg. Vi har en positiv anda som genomsyrar allt vårt arbete. Bra rutiner, stort engagemang, strukturerat arbetssätt och så överger vi aldrig kunden.
Hur då överger?
– Jag menar att vi håller en löpande kontakt med exempelvis en bostadssäljare även om det kanske inte finns något nytt att berätta för stunden. Istället för att låta tystnaden råda får de veta att vi har ett aktivt engagemang i deras affär. Det uppskattar många!

Bra omdömen från kunderna
Fastighetsbyrån Södertälje använder sig av en tjänst som heter Reco.se. Där uppmanas deras kunder att ge sina åsikter ner på detaljnivå om allt från säljarens bemötande till hur affären genomförts. Här ligger snittbetyget för företaget i helhet på 4,6 av 5,0 och i skrivande stund är det 282 kunder som sagt vad de tycker.
– Det viktiga att veta är att det är en extern tjänst som vi inte kan påverka resultatet på. Vi kan svara på inläggen och lära oss något av det, men vi kan inte redigera vad kunderna skriver. Och alla är inte genomnöjda, en del blir aldrig det.
– Mäklare jobbar i en förtroendebransch och det är viktigt vad andra tycker om oss så därför är vi stolta över de här goda resultaten som alla kan ta del av på Reco.se, fortsätter han.

Sålt för en halv miljard
Robert är inne på sitt sjätte år hos Fastighetsbyrån Södertälje, och han kan blicka tillbaka på närmare 600 genomförda affärer med bostadsrätter. Försäljningssumman för alla dessa uppgår till smått otroliga en halv miljard kronor, något av en milstolpe för honom. En halv i alla fall. Nu siktar han mot en hel!
– Jag är lite nördig som grottar ner mig i statistik, skrattar han och fortsätter;
– Men jag är inte värst på kontoret, Sanna har sålt för mycket mer!
Jobbet som mäklare är långt ifrån ett 8-5-jobb. Många visningar sker på kvällar och helger, och Robert gissar att han jobbar mer än genomsnittet. Det ska nog till en speciell sorts människa för att klara av den typen av jobb menar han.
– Ibland kanske det blir en 18-timmarsdag och en annan fem. Hårda perioder varvas med lugnare, och jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt. Jag vill leva dynamiskt!
Extra roligt är det när en affär går bättre än förväntat.

10-miljonerslägenheter
En annan mäklare hos Fastighetsbyrån Södertälje är Adam Bergström, 28 år. Han har sålt allt från paradvåningar i innerstan för 10 miljoner till ettor på 40 kvadrat i Södertälje.
– Oerhört olika affärer men ändå många likheter. Jag drivs av samma glädje oavsett priset, och det är att uppfylla eller överträffa kundens förväntningar. Det är roligt att kunna hjälpa människor! Och med tanke på att det här är den enskilt största affären en person gör så är det desto viktigare att man för en bra dialog.
Adam berättar att han alltid varit fascinerad av boenden och fastigheter, och att han känner en stor passion för sitt jobb. Han är uppväxt i Södertälje och jobbar sedan 2013 enbart med bostadsrätter i Södertälje.

Mest rekommenderade
Fastighetsbyrån Södertälje är stadens mest rekommenderade mäklare som dessutom är marknadsledande lokalt, men siktar som nämnts på att bli Sverige mest rekommenderade företag. De tillhör Fastighetsbyrån som är Sveriges största mäklare med 250 kontor över hela landet.
Robert och Adam med kollegor kommer du i kontakt med om du hör av dig på 08-550 604 50 eller via www.fastighetsbyran.se/kontor/sodertalje/

Goda vitsord
Här är citat från några av kundernas nästan 300 nerskrivna omdömen om Fastighetsbyrån Södertälje på Reco.se:
– Jag vill nämna att personalen på Fastighetsbyrån i Södertälje har gjort ett mycket gott intryck på mig och totalt sett skött sitt uppdrag utan minsta anmärkning och med en hög servicegrad.
– Jag har upplevt en snabb, effektiv och god service. Jag har bemötts med stor kunskap och vänlighet från samtliga medarbetare jag stött på. Rekommenderar Fastighetsbyrån i Södertälje för de som ska sälja, speciellt mäklaren Tinna Briem!
– Jag har både köpt och sålt via Fastighetsbyrån (samma mäklare vid båda affärerna) och känner mig klart nöjd med resultatet, allt har skötts smidigt och professionellt av mäklaren och av Fastighetsbyrån.
– Enormt effektivt, professionellt och resultatdrivet. När jag som säljare blev försenad med renoveringen så anpassade sig mäklaren direkt.

Här kan du läsa alla åsikter som kunderna skrivit på Reco.se

Fastighetsbyrån i Södertälje når du på 08-550 604 50 och www.fastighetsbyran.se/kontor/sodertalje/