”Kommande försäljning” blev en succé

Fastighetsbyrån i Södertälje må tillhöra Sveriges största mäklarbyrå och vara Södertäljes mest rekommenderade mäklare, men det hindrar dem inte från att våga välja otrampade stigar.
Vid årsskiftet lanserade de "Kommande försäljning" där man hintar om vad som blir till salu någon gång framöver. Redan säljs 20% av deras bostäder den vägen! Vi har träffat prisbelönta mäklaren Tinna Briem och tagit reda på mer.

”Kommande försäljning” blev en succé

Har du någon gång köpt eller sålt bostad vet du vilket pussel det är att få ihop allt, och vilken stress det kan innebära. På ett bräde ska allt gå i lås; värdering, besiktning, ägarbyte åt flera håll och gubevars – flyttstädning! Man kan bli svettig för mindre. Vid årsskiftet lanserade Fastighetsbyrån ett helt nytt tänk kring försäljningen av en bostad som underlättar stort för den som ska sälja.

Smygstartad försäljning
Det hela är mycket enkelt – man låter sin bostad publiceras under rubriken ”Kommande försäljning” redan innan man aktivt tänkt börja själva säljprocessen. Hur ingående bostaden ska marknadsföras bestämmer säljaren själv med rådgivning av mäklaren.
– Man kan börja väldigt enkelt och fylla på efter hand. Vissa väljer att förbereda allt precis som om det vore dags för försäljning medan andra väljer att bara fotografera fasad och vänta med en komplett fotografering tills det är dags att sälja. Det bestämmer säljaren själv, berättar Tinna Briem som är en av 16 kollegor på Fastighetsbyrån i Södertälje/Nykvarn. Hon fortsätter;
– Man kan nog säga att det blir en mjukare övergång när man smygstartar försäljningen av sin bostad.

Visar marknadens intresse
När man annonserar sin bostad som Kommande försäljning får man en tydlig bild av vilket intresse som finns för bostaden på marknaden. Varje vecka samlar Fastighetsbyrån in statistik som visar hur många som varit inne och tittat på bostäderna på Internet och informerar säljarna om det exempelvis via SMS.
– Dessutom sparar vi självklart de kontakter som visat intresse, för att kunna återkoppla när det blir aktuellt med en försäljning. I vissa fall kan det även resultera i en privatvisning förutsatt att du som ägare känner dig bekväm med det, säger hon.

Enkelt att komma igång
När säljaren känner sig redo för en försäljning är mycket redan förberett, vilket gör det enkelt att komma igång. Fastighetsbyrån kompletterar med det som eventuellt inte färdigställts, exempelvis en fulltäckande fotografering och uppdaterar all information om bostaden på både fastighetsbyrån.se och Hemnet. Dessutom märks bostaden om som ”Till salu” istället för ”Kommande försäljning”. När säljaren godkänner det kommer mäklaren också att påbörja övrig annonsering av bostaden.
– Har den legat som Kommande försäljning en tid så finns det förhoppningsvis också en spekulantlista att starta med vilket brukar vara positivt för slutresultatet.

Allt att vinna
Om man funderat på att sälja sin bostad men inte bestämt sig när, har man allt att vinna på en annonsering som Kommande försäljning. Kostnaden för mäklartjänsten kommer först om och när bostaden sålts med ett bindande avtal.
– Lyckas vi inte sälja bostaden tar vi självklart inget arvode, berättar Tinna.
– Du betalar inte något extra och förbinder dig inte att sälja din bostad vid ett senare tillfälle när du väljer att annonsera bostaden som Kommande försäljning. Det är egentligen inte så konstigt att det här har blivit superpopulärt på bara det halvåret vi har hållit på. En femtedel av alla våra objekt har legat på Kommande försäljning, avslutar hon.

Kontaktuppgifter
Du kan nå Fastighetsbyrån Södertälje vardagar 9-17 på 08-550 604 50.

Se mer påwww.fastighetsbyran.se/sodertalje/