Låt pengarna stanna i Falun – köp din el av Falu Energi & Vatten

– Falu Energi & Vatten är hela kommunens energiföretag. Vi levererar prisvärd el som produceras lokalt. Det innebär att du som Falubo inte ger bort dina pengar till intressenter utanför Falu kommun. Istället är du med och investerar i hela kommunens utveckling, säger Per Magnusson, produktchef för företagets elhandel.

PRISVÄRD EL. – Vår el produceras lokalt i Falu kommun. Det gör elen från oss unik och extra fördelaktig för dig som Falubo, säger Per Magnusson, produktchef på Falu Energi & Vatten.

Falu Energi & Vatten ansvarar för elnätet till alla som bor i kommunen. Sedan 2013 erbjuder företaget också elavtal.
– Enligt lag har vi monopol på elnätet i kommunen, fortsätter Per Magnusson. Sen är det upp till dig att välja från vilket bolag själva elen ska komma. Väljer du el från oss vet du att elen är förnybar och helt lokalproducerad.

Elen från Falu Energi & Vatten kommer från vind, vatten och bioenergi.
– Vår el produceras med vindkraft i Bjursås och Linghed, vattenkraft från bland annat Sundbornsån och biobränsle i form av flis, sågspån och bark i Faluns kraftvärmeverk.

Den lokala förankringen är bra.  Falu Energi & Vatten återinvesterar också på hemmaplan.
– Pengarna du betalar för elen försvinner inte ut ur Falu kommun. En viss del av företagets vinst går direkt tillbaka till vår ägare Falu kommun via ett så kallat koncernbidrag. Pengar som kommunen återinvesterar i åtgärder för Falubornas bästa. Så varför sitta och betala för el till andra företag utanför Falu kommun?

Västermalmsverket – Faluns kraftvärmeverk som producerar el till Faluborna.

Per fortsätter:
– Prismässigt är vi konkurrenskraftiga och du behöver inte oroa dig för att vi håller för höga priser. Prisvärt är ett nyckelord för oss och vi är certifierade enligt ”Schysst elhandel”. Du som kund har därmed full insyn i vad du betalar för.

’Enkelt och bekvämt, vi sköter hela bytet och du får allt på samma faktura

Långt ifrån alla elhandelsföretag har denna certifiering och en transparens kring sina avgifter. Det kan göra det svårt att välja rätt elavtal.
– Jämför alltid slutpriset, säger Per. Det finns elhandlare som endast marknadsför själva elpriset och inte nämner de fasta avgifterna. Sådana avtal kan bli en dyr historia.

Certifieringen Schysst elhandel innebär också att personalen på Falu Energi & Vattens kundtjänst är specialutbildade på att jämföra elavtal.
– Vi får ofta höra att de är jätteduktiga och det visar sig också i de undersökningar vi gör, säger Per. Du ska absolut vända dig dit när du funderar på att välja oss som elleverantör. Och väljer du oss så hjälper de till med hela bytet, vilket är bekvämt och enkelt för dig.

Läs mer om hur du tecknar ett elavtal med oss!

Att välja el från Falu Energi & Vatten gör administrationen hemma aningen enklare.
– Du får allt som rör din el, elhandel som elnät, på en och samma faktura. Och har du även vatten, värme och sophämtning från oss redovisas det också på samma faktura.

För Falu Energi & Vatten har det varit självklart att enbart erbjuda avtal med förnybar el.
– Elen från oss har 0 g koldioxidutsläpp per kWh. Det är vi stolta över och du kan vara säker på att du bara köper ren el från förnybara källor när handlar av oss. Lokalt i Falu kommun är vi med och tar ansvar för en hållbar framtid och vi gör det tillsammans med våra kunder. Det är stort, avslutar Per Magnusson på Falu Energi & Vatten.