Ladda säkert – spara tusenlappar

Passa på att installera säkra elbilsladdare nu. Investeringsstödet från Naturvårdsverket ersätter upp till hälften av kostnaderna.

Ladda säkert – spara tusenlappar

Vem vill inte köra elbil, tyst, snabbgående och klimatsmart. Elbilsbranschen har tagit ordentlig fart de senaste åren, alla prognoser säger samma sak. Biltillverkare satsar allt mer på elbilar, Volvo är bara ett exempel där man redan har slutat att utveckla nya dieselmotorer.
– Det går fort på elbilsmarknaden nu. Titta bara på Norge där varannan ny bil som säljs är laddningsbar. Prognoserna visar att Sverige är där om tre, fyra år och redan rullar nästan 100 000 elbilar och laddhybrider på de svenska vägarna, förklarar Daniel Asplund, produktchef för laddinfrastruktur på Falu Energi & Vatten.

Redan nu rullar nästan 100 000 elbilar och laddhybrider på de svenska vägarna

Daniel uppmanar företag, organisationer och bostadsrättsföreningar att se om sina hus nu. Fastighetsägarna ansvarar för elanläggningarna i sina fastigheter, och efterfrågan på elbilsladdare ökar.
– Säkerhetsargumentet är jättestort när det gäller elbilsladdning. Elanläggningen bör gås igenom av en behörig elfirma innan man installerar laddningsstationer, och man behöver också fundera över vilka bilar som ska laddas, hur snabbt ska de vara färdigladdade, när på dygnet de ska laddas och hur behovet kommer att se ut om till exempel fem år, säger han och lägger till att Falu Energi & Vatten hjälper till med laddanalyser.

Läs mer om vad vi erbjuder företag och fastighetsägare här.

Företaget erbjuder även laddpaket som består av moderna och framtidssäkra laddstationer.
– Vi har valt två svenska leverantörer, CTEK och Garo, som svarar för bra kvalitet, support och viktiga garantier. Vi har också olika lösningar för smart effektstyrning och betalning vid laddstationerna, säger Daniel Asplund.

Via Naturvårdsverket kan man nu få ekonomiskt stöd för att installera egna laddstationer och Falu Energi & Vatten hjälper till med ansökan. Stödet kan täcka upp till 50 procent av kostnaderna och riktar sig till organisationer, företag, kommuner, stiftelser, samfälligheter och bostadsrättsföreningar.

Följ oss på Facebook

Där man laddar sin elbil dagligen rekommenderar branschen att man använder en fast installerad laddstation med rätt säkerhetsfunktioner. Att ladda elbilar i vanliga vägguttag är möjligt, men Elsäkerhetsverket uppmanar till stor försiktighet när det gäller sådan laddning.

Falu Energi & Vatten och elbilar

Falu Energi & Vatten bistår med produkter, tjänster, kunskap och tio års erfarenhet av elbilsladdning. För mer information och kontakt, gå in på fev.se/elbil