Så här får du ett inredningsförslag som passar dig

Äntligen dags att renovera. Men vilken djungel det är i valet av färger, tapeter, golv, kakel och klinker.
– Vi följer trender och har koll på marknadens utbud, säger Caroline och David inredningsexperter på Colorama i Sundsvall. Och hjälper gärna till att hitta din personliga inredningsstil.

Så här får du ett inredningsförslag som passar dig

Caroline hjälper dig ta fram din stil

En del har det. En del har det inte. Förmågan att inreda och skapa stil hemma hos andra. Caroline och David har det verkligen. Deras förmåga att ge inredningsförslag präglas både av intuition och ett skarpt kunnande i färg och form.
– Ett inredningsförslag brukar börja med att vi utgår från kundens behov och gör en analys på plats i butiken. Gärna med hjälp av bilder tagna av kunden. Vid större projekt eller om vi tycker det känns nödvändigt gör vi gärna besök på plats hemma hos kunden, berättar David.

Förslagen kan omfatta allt från att kunden vill ha idéer för endast något rum till hela hem som ska renoveras och stylas om.
– För oss är det viktigt att känna in kundens smak och hjälpa till att utveckla den genom de produkter vi jobbar med. Ytskikt ger rummen karaktär och i dessa val är det många kunder som uppskattar vägledning från oss.

David är en av Coloramas inredningsexperter.

Caroline och David gillar båda inredning och är utbildade inom färg och form genom Coloramas inredningsexpertutbildningar.
– Utbildningarna är en bra grund i designarbetet. Men vårt inredningsintresse är glöden. Vi bläddrar mycket i inredningstidningar och inspireras också av bilder på Instagram och Pinterest.

Inredningstrenderna idag är många och de existerar parallellt.
– Just nu är målade matta väggar i en dovt blågrön ton inne. Rosa är också en stor inredningsfärg. Med lite kulör på väggen får du en ombonad känsla direkt.

Vill du inspireras mera? Följ oss på Facebook.

Tapeter är också jättestort och allt fler tapetserar mönstrat på alla väggarna i ett rum numera.
– I katalogerna finns så många läckra stilar att välja mellan. Allt från stramt industriellt till riktigt bondromantiskt.

Läs mer om hur du kan inreda med tapeter här

Efter besöket hos kunden jobbas det fram ett inredningsförslag. Som presenteras på bokad tid i Colorama- butiken.
– Då går vi igenom materialvalen. Vi tycker det är viktigt att visa hur snyggt det kan bli när ytskikt sätts ihop. Hur golvet vi föreslagit gifter sig med tapeten exempelvis. Eller hur väggfärgen funkar med klinkergolvet etc.

Många kunder kommer hit efter att ha sett andra jobb jag gjort

Ett hembesök med tillhörande inredningsförslag kostar från 895 kronor.
– Det är givande att få se kundens hem i verkligheten. Se hur ljuset faller i rummen, helheten och vilka detaljer som finns. Men också ett besök i butiken med bilder från hemmet gör att vi får en bra uppfattning hur hemmet ser ut. Sådana gör vi utan kostnad, avslutar Caroline och David, inredningsexperter på Colorama i Sundsvall.

Vill du boka en heminredningsexpert? Klicka HÄR.