Colorama presenterar höstens inredningstrender: ”Vi har något för alla”

Äntligen börjar årets mysigaste säsong. Hos Colorama hittar du allt du behöver för att skapa ett trendigt hem i höst.
– Vi har ett stort utbud för alla smaker och hjälper dig gärna att hitta det som passar i just ditt hem, säger My Ekman inredningsrådgivare på Colorama JP Färghuset Sundsvall.

My Ekman är inredningsexpert på Colorama JP Färghuset i Sundsvall.

Colorama består av 170 lokala färgfackhandlare runt om i Sverige, och en av dem är Colorama JP Färghuset i Sundsvall. I höst har de fyllt på butiken med massor av nya trendiga tapeter och färger, men de erbjuder även klassiska favoriter som passar alla säsonger.

– Vi har något för alla, både ljusa och fräscha tapeter till mer vågade mönster för de som vill gå utanför boxen. Just nu är William Morris-tapeter med herrgårdstema jättepopulära, men vår storsäljare är den storblommiga tapeten Dahlia Garden från Boråstapeter. Den finns i flera härliga färger, säger My Ekman, inredningsrådgivare.

Vill du ha hjälp av en inredningsexpert? Boka din tid här

När det gäller färger är det rostrött, blått, grönt och senapsgult som står ut i höst. Djurmönster kommer även stort, men det är inte de klassiska exotiska djuren som till exempel leopard och zebra, som är på tapeten. I år går vi tillbaka till Skandinavien och våra inhemska arter.

– Hanna Werning har tagit fram en kollektion till Boråstapeter som är jättefin. Vid en första anblick ser man inte djuren, men om man kollar lite närmare så dyker både rävar, björnar och fåglar upp i mönstret, säger hon. Newbie har även tagit fram en kollektion till barnrummet med fokus på bland annat rådjur, kaniner och andra smådjur.

Vi jobbar med det här varje dag, och vi hjälper mer än gärna till så du hittar rätt tapet för dig och ditt rum

– De är jättefina, men de passar lika bra i andra rum. Tapeter överlag ger hemmet en mer ombonad känsla. I en äldre villa är det fint med mer mönster och att låta tapeten gå över hela rummet. Fondväggar är helt ute. Tapeter idag är gjorda för att täcka ett helt rum. Det är bara då som man får ut hela mönsterbilden och känslan, säger hon.

Det finns massor av tapeter på nätet, men My Ekman vill ge ett varningens finger till alla som klickar hem tapetrullar utan att ha sett mönstret i verkligheten.

– Det är omöjligt att veta hur tapeterna kommer att se ut i rummet efter att bara ha sett dem på en liten bild. Vi jobbar med det här varje dag, och vi hjälper mer än gärna till så du hittar rätt tapet för dig och ditt rum, säger hon.

Läs mer och hitta kontaktuppgifter till Colorama JP Färghuset i Sundsvall här

Om du har en liten budget, men ändå vill ha en förändring i höst, kan du till exempel ut dina gardiner till en modell som har en mörkare färg och tyngre tyg.

– Inredningsdetaljer i naturmaterial i brända toner är också populärt. Det är även jättesnyggt att kombinera beige med en stark blå färg, säger hon.