Bilbolagets personliga servicetekniker kan hela din bil – serviceavtal alltmer populärt

På Bilbolaget Roslagens fullserviceverkstad i Norrtälje erbjuds kunden en personlig servicetekniker (PST). Förutom att serva och reparera bilar så ger PST även sina kunder ett personligt bemötande där all verkstadskontakt, bokning och uppföljning går genom PST. Verkstaden förbereder sig nu inför ett av årets riktiga eldprov – bytet till vinterhjul.

Bilbolagets personliga servicetekniker kan hela din bil – serviceavtal alltmer populärt

I takt med att bilarna blir mer avancerade och utrustade med datorer och annan modern teknik blir det viktigare och viktigare att lämna in bilen till en verkstad med specialkunskap om just ditt märke. Bilbolaget i Roslagen är redo att ta hand om exakt allt som kan hända med en Volvo, Renault, Ford eller Dacia. Verkstadschefen Peter Mattsson berättar att kunderna ofta blir överraskade när han och hans kollegor upplyser om hur många tjänster de faktiskt erbjuder.
– Många vet inte om att vi till exempel kan byta vindrutor. Men det är till och med viktigt att låta en märkesverkstad göra det. Varje bilmärke har sina rutor med ett visst glas som kräver ett visst lim och i moderna bilar är det många sensorer och kameror som behöver kalibreras efter bytet, säger han.

”Jag vill uppmana alla att vara ute i god tid. För när första halkan kommer ökar trycket på bokningen för att byta däck och vi blir ofta nedringda”

Erik Eklöw är en av verkstadens många kunniga tekniker. Han jobbar främst med Volvo, vilket innebär att han har gått alla Volvos nödvändiga utbildningar och har de certifikaten som krävs. Allt för att de arbeten han utför ska hålla högsta kvalitet och leva upp till de hårda krav Volvo ställer på sina märkesverkstäder. Att som personlig servicetekniker ta hand om just sina kunder hela vägen från bokning till lämning av färdigställd bil tycker han är smidigt och bra.
– Det gör ju att jag lär känna kunden på ett personligt plan och självklart även bilen. När jag sätter igång arbetet vet jag precis vad som är gjort på bilen innan och det underlättar arbetet betydligt. Det ger mig dessutom både ett väldigt ansvar och gör att jag får stor variation mellan arbetsdagarna, vilket gör jobbet intressant och stimulerande.

Vill du kontakta vår verkstad? Här är kontaktuppgifter.

Peter Mattsson berättar att upplägget även uppskattas hos kunderna. När de förstår bredden av verkstadens utbud är det inte ovanligt att kunderna tecknar ­serviceavtal med Bilbolaget.
– Då får man all underhållsservice för en fast månadskostnad och slipper oförutsedda utgifter. Det börjar bli allt mer populärt, säger han.

En annan trend är att kunderna alltmer utnyttjar möjligheten att förvara sina hjul hos Bilbolaget. För närvarande ligger ungefär tusen uppsättningar vinterhjul i verkstadens däckhotell och väntar på vintersäsong. Utvecklingen mot hjul med större dimensioner som både är tyngre att skifta på egen hand och tar mer plats hemma bidrar till populariteten tror Peter Mattsson. En bonus är att Bilbolaget håller koll på när däcken börjar bli dåliga.
– Vi håller på för fullt nu med att gå igenom däcken och ringa upp kunder som vi vill rekommendera att köpa nya vinterdäck.

Boka hjulskifte här

Förutom sommaren, då många sommargäster vill ha hjälp med sina bilar, är skiftet till vinterhjul årets mest hektiska tid på Bilbolaget.
– Det är en period på tre veckor då 3 000 bilägare vill ha hjulen skiftade samtidigt. När den infaller beror på vädret, men jag vill uppmana alla att vara ute i god tid. För när första halkan kommer ökar trycket på bokningen och vi blir ofta nedringda, säger Peter Mattsson. Han rekommenderar att kunden gärna får boka via webben som både är enkelt och smidigt.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig ta hand om dina däck – läs här.

 

Allt detta kan fullserviceverkstaden hjälpa till med:

Drivmedel, biltvätt, service och underhåll, skadebesiktning och reparation av bland annat plåtskador efter olycka, glas, däck och hyrbil genom Hertz. Vi erbjuder dessutom service och reparation av transportbilar/lätta lastbilar.

Regler för vinterhjul:

Mellan 1 oktober och 15 april är det lagligt att använda vinterhjul. Mellan 1 december och 31 mars måste du använda vinterhjul om det är vinterväglag, det vill säga om det finns frost, snö, is eller snömodd på hela eller delar av vägen.