Så tvättar du din bil miljövänligt

Under sommarens långa värmebölja var det många som avstod från att tvätta bilen. Men hos Bilbolaget i Norrtälje flöt verksamheten på som vanligt, bland annat på grund av deras miljövänliga Tvätta-hall.
– Vår biltvätt återanvänder i princip allt vatten, säger Ingo Jansson, Tvätta-ansvarig.

Det känns bra att Bilbolaget tänker på miljön, säger Ingo Jansson, Tvätta-ansvarig

Att inte följa med i den tekniska utvecklingen, eller att strunta i hållbarhet och miljö, har aldrig varit ett alternativ för Bilbolaget. Deras nya Tvätta-hall i Norrtälje är en av deras senaste satsningar för att skapa ett modernt bolag som både vill växa– och bidra till ortens framtid.
– Vi har haft öppet vår Tvätta-hall i ungefär ett år, och det går jättebra. Jag brukar också tvätta min bil där. Det är stor skillnad om man jämför med en gammal biltvätt, säger Ingo Jansson, Tvätta-ansvarig.

”Vi återanvänder nästan allt vatten i vår miljövänliga biltvätt”.

Han har lång erfarenhet av bilbranschen och har arbetat i samma anläggning i Norrtälje sedan 1987. Ingo Jansson har varit med om flera ägarbyten – och han tycker att det är bra att Bilbolaget storsatsar i Norrtälje.
– Det känns jätteroligt. Det märks att de är ett bolag med medel och att de verkligen vill satsa på oss. Jag har arbetat under flera ägare, och jag märker att det är ett helt annat tänk hos Bilbolaget sedan de tog över i december 2017. De ligger i framkant när det gäller personalvård, säger han.

Skäm bort din bil lite extra – med en miljövänlig tvätt hos oss.

 

Att inte följa med i den tekniska utvecklingen, eller att strunta i hållbarhet och miljö, har aldrig varit ett alternativ för Bilbolaget.

Ingo Jansson syftar bland annat på den nya Tvätta-hallen som Bilbolaget har satsat både tid och pengar på att bygga. De första bilarna körde in i tvätten i slutet av december 2017 – och intresset för den innovativa Tvätta-hallen är fortfarande stort.
­–Vi har den absolut senaste modellen. Allt vatten från tvätten renas och återanvänds till stor del efter reningsprocessen. Vi arbetar dessutom bara med miljövänliga produkter. Den enda gången som vi använder färskt vatten är när vi borstar av bilen i slutet av processen, säger Ingo Jansson.

”Vår tvätt är märkt med hållbar biltvätt”.

Tvätta är certifierade som hållbara biltvättar. Det betyder att olja och tungmetaller med 93 till 99 procent renas innan vattnet släpps vidare till reningsverken.
– Bilarna blir otroligt blanka och fina efter tvätten. Det är viktigt för oss att kunna leverera ett bra resultat– och service till våra kunder, avslutar Ingo Jansson och betonar att det alltid är bättre att åka till en biltvätt oavsett hur utvecklad rening den har, jämfört med att tvätta på gatan – eller i naturen.

Om hållbar biltvätt

Tvätta är certifierade som hållbara biltvättar. Det betyder att olja och tungmetaller med 93-99% renas innan vattnet släpps vidare till reningsverken. Läs mer här.