Nu är Bergsåkers nya dragplåster färdigt

En av Bergsåkers restauranger har totalrenoverats.
Premiären blir på Open Trot.
– Vi kan erbjuda allt från hamburgare till skaldjur, säger Jens Berglund, travbanechef.

Den nyrenoverade restaurangen på nedreplan öppnar lagom till Sundsvall Open Trot. Men redan veckan före smyginvigdes den av Hästägareföreningen. Ann-Catrine Berg bakom baren servar Tommy Strömqvist med lite förfriskning.

I och med att allt fler sköter sitt spelande via mobilen så har Bergsåker kunnat minska antalet spelkassor i hallen. Istället ville man hitta ett sätt att utnyttja lokalen till något annat.

Furubåsen är ett minne blott. Nu har de fått ge plats åt modernare inredning. Och den stora hallen gapar inte längre så tom.

Sagt och gjort. I våras revs de gamla furubåsen bort för att ge plats åt ny, modern inredning.
– Det är en så pass bra anläggning att vi tycker den borde kunna användas till annat än bara trav, sade Lennart Carlsén, marknadsavdelningen, när bygget drog igång.

Läs mer om Open Trot här

Sedan dess har lokalen fått en total make over och lagom till Sundsvall Open Trot kommer borden stå färdigdukade. Borta är snabbmatsmenyn och istället kommer matgästerna att erbjudas en varierande meny utifrån olika teman.
– Det kan till exempel vara grillbuffé någon gång, skaldjursmeny en annan, ingen fast meny alltså utan det kan vara allt från hamburgare till skaldjur, säger Jens Berglund.

Den nya uteplatsen kan ta emot 200 gäster som får njuta måltiden på travbanans första parkett.

Restaurangen är indelad i tre ytor; Chambre separé med egen uteplats, Open kitchen och Open Bar.
– På så vis tillgodoser vi olika önskemål. Lokalen är trivsam och fräsch, den sticker verkligen ut med en blandning av olika stilar. Det är en häftig miljö, säger Jens Berglund.

Det är en så pass bra anläggning att vi tycker den borde kunna användas till annat än bara trav.

Hela ombyggnationen är en publiksatsning och såväl konferens som eventdelen har fått en uppfräschning.
– Vi har byggt ut och bland annat investerat i ny ljudutrustning, säger han.
Tanken är att anläggningen ska användas även när det inte är travdagar. Varför inte hyra den för bröllopsmiddagen?
– Det är bara fantasin som sätter gränsen. Vi har det som krävs för större arrangemang; läget, bra parkering och fina hygienutrymmen, säger han.

Läs mer om restaurangerna på Bergsåker här!

Alla intäkter från event- och konferens kommer tillbaka till travsporten på ett eller annat sätt.
– Det kan handla om att återinvestera i banan eller på stallbackssidan, säger Jens Berglund.

”Det är en trivsam lokal som sticker ut med en blandning av olika stilar”, säger Jens Berglund, travbanechef, Bergsåker. Här flankerad av Lennart Carlsén, marknadsavdelningen, Bergsåker.