Bergsåker tänker utanför boxen och stor-satsar på konferens och event

Bröllop, konferenser och konserter. Bergsåker erbjuder så mycket mer än trav.
– Vi har det som krävs för stora och små arrangemang, säger Lennart Carlsén, marknadsansvarig Bergsåker.

Bergsåkers travbana är den perfekta platsen för en annorlunda konferens eller evenemang som kräver stora ytor, menar Lennart Carlsén, marknadsavdelningen. – Vi anordnar aktiviteter som är rätt unika för regionen. Dessutom är det enkelt att ta sig hit, det finns gott om parkeringsplatser och goda kommunikationer.

Travdagarna är många men de fyller inte området varje dag året om. Därför började man från Bergsåker fundera över hur anläggningen skulle kunna användas den övriga tiden.
– Utifrån de tankarna så har vi investerat i teknik för att kunna ta emot cirka 300 sittande gäster för konferens, föreläsningar och så vidare, säger Lennart Carlsén.

Om vädret tillåter går det avsluta sin kick off eller konferens på den nybyggda uteserveringen med perfekt vy över travbanan.

Inte för att konferenser nödvändigtvis behöver vara tråkiga men det går att göra de ännu mer spännande på Bergsåker. Vi skräddarsyr efter kundens önskemål
– Det går att göra en annorlunda, spännande konferens med fartfyllda aktiviteter som till exempel hisnande tandemkörning med travhäst, ponnykörning på hinderbana eller få en visning av hur det ser ut bakom kulisserna på stallbacken en tävlingsdag.

Läs mer om Bergsåker här!

För den som tar bilen är det bara att parkera precis utanför lokalerna och det går bussar som stannar precis utanför.
– Konferensen kan bli ett event med hästanknytning, vi vill erbjuda mer än det traditionella konferenspaketet.

Restaurangen på nedre plan där furubås och korvförsäljning tidigare hade sin plats är också nyrenoverad med fräsch inredning, bar och inte minst modern teknik.
– Man kan gå omkring bland gästerna med snäcka och det hörs överallt. Dessutom är det tryck i ljudanläggningen så det går att köra ut musik till en bröllopsfest till exempel.

Bergsåker har ju också stora utomhusområden som även de går att utnyttja till annat än travtävlingar.
– I vintras hölls Rally SM här, oerhört populärt. Det går att ha maskinmässor och konserter till exempel. Förra sommaren spelade Takida, de drog massor med publik. När Norrlands största veteranmarknad, som är ett återkommande evenemang i slutet av maj varje år, ställer ut här är det proppfullt med folk och bildelar på travbanan, säger Lennart Carlsén.

Följ oss på Facebook – Då missar du inget!

Investeringarna kommer att fortsätta och förväntas också ge ringar på vattnet för övriga näringar i Sundsvall.
– Det kan innebära att hotellen får fler bokningar, taxi fler körningar så det är positivt för hela staden.