Stor satsning på barnfamiljer i Timrå

I sommar kan du och dina barn delta i en mängd roliga aktiviteter tillsammans med Timrå församling. Vad sägs om Cirkuskollo, Riddarkollo eller utflykter till spännande platser i länet?
– Alla barn ska kunna uppleva saker på sommaren utan att det kostar något, säger församlingsassistent Elin Bergstedt.

Stor satsning på barnfamiljer i Timrå

I sommar tar Timrå församling ett nytt grepp och arrangerar utflykter för barnfamiljer.
– Vi har tidigare arrangerat familjeaktiviteter på måndagar men vi märkte att många av de familjer som brukar vara i våra aktiviteter hittade på egna saker på sommaren, berättar Elin.

Utflykterna arrangeras under fyra måndagar med start vecka 26. Familjerna kommer att få upptäcka kluriga saker på Technichus, äventyr i Trolska skogen, djurmys på Lindberga gård och picknick på Norra berget. Alla aktiviteter är anpassade för barn.
– Utflykterna är gratis och öppna för alla att anmäla sig till. Vi vet att det finns familjer som av olika anledningar inte kan komma iväg på en massa egna aktiviteter under sommaren.

Utflykterna sker med buss och förutom själva besöket med lek och roliga upplevelser bjuds familjerna på lunch och fika.
– Bussen kan ta med cirka 40 personer på varje utflykt. Vi vill nå så många som möjligt och välkomnar såklart också dem som inte tidigare varit med i vår verksamhet.

Utflykterna är inte det enda Timrå församling gör för familjer i sommar. Den 17-20 juni arrangerar de Riddarkollo för barn mellan 9 och 11 år. Kollot är uppbyggt kring konceptet Riddarskolan som bygger på fem teman: Tålamod, tjänstvillighet, trofasthet, ärlighet och vänskap.
– Barnen får öva sig i dygderna på roliga och annorlunda sätt genom bland annat samtal, samarbetsövningar och skapande. Det är viktiga egenskaper som barnen sedan får med sig i livet, säger församlingspedagog Lenitha Jalonen.

Kollot äger rum vid Vistavarvs kapell och avslutas med en dubbning där föräldrarna bjuds in.
– Vi kommer att vara ute hela tiden och hoppas på bra väder.

Den 26 juni blir det Cirkuskollo i Sörberge församlingshem för barn mellan 6 och 8 år.
– Barnen får vara små clowner som ska hjälpa till att befria cirkusartister från en elak cirkusdirektör, säger Lenitha.

Cirkuskollot utgår ifrån berättelsen om när Mose befriade sitt folk från slaveri i Egypten.
– För att de ska gå in i sin roll så får de skapa sina egna dräkter och samarbeta mot direktören. Vi har tagit inspiration från en annan församling och det är första gången vi gör det här i Timrå så vi hoppas på succé.

Kollona med Timrå församling är kostnadsfria att delta i och anmälan görs till Lenitha Jalonen.

Vill du läsa mer om Sommarkyrkan i Timrå Församling så hittar du information här.