Cornelia och Samuel: ”Här får man växa i sig själv och träffa vänner ”

– Jag trodde inte att kyrkan var min grej. Men efter konfirmationen fick jag kontakt med Kyrkans Unga i Timrå församling. Gick dit och upptäckte att jag helt kunde vara mig själv, säger Cornelia Bergman. Hon får medhåll av Samuel Eriksson som också brukar vara på Kyrkans Unga.

Cornelia och Samuel: ”Här får man växa i sig själv och träffa vänner ”

Varken Cornelia eller Samuel var aktiva i kyrkan åren före konfirmationen. Det har ändrats.
– Jag konfirmerade mig mest för att min kompis ville, säger Cornelia. Men lite senare började jag gå till Kyrkans Unga nästan varje vecka och upptäckte hur kul det är där.

”Det finns en plats för alla i kompisgänget”

Samuel håller med.
– Där finns en bra gemenskap som är öppen för alla. Vi spelar spel och pingis, fikar och pratar.

Cornelia fyller i:
– Vi har jättekul och det högt i tak, man får ha olika åsikter och alla respekterar det. Ingen dömer utan man får vara som man är.

Och man behöver inte tro på Gud för att hänga på Kyrkans Unga, det är både Cornelia och Samuel tydliga med.
– Här får man tro som man vill, hitta sin egen tro och utveckla den, säger Cornelia. För min del var jag inte alls intresserad av tro i början men jag märker att jag utvecklas som människa. Jag kan dela mina tankar med andra i KU-gruppen.

Vill du veta mer om Ungdomsgruppen i Timrå Församling? Läs mer här.

Samuel känner också att han utvecklas som person och det är först under de senaste åren som han börjat känna sig mer kristen.
– Jag är uppvuxen med kyrkans olika barnaktiviteter men var borta därifrån i ganska många år innan jag kom tillbaka och konfirmerade mig för fyra år sedan. Man måste ge sig tid för att hitta sin tro.

Att vara ungdomsledare är något som lockar både Cornelia och Samuel.
– Att vara ledare för konfirmander ger väldigt mycket och man märker att vi yngre delar väldigt många tankar. Ingen är ensam om sina problem, säger Cornelia.

Samuel instämmer:
– På konfirmationslägren hittar vi på massor av skoj men vi har också djupare samtal. Det är berikande att märka att folk har liknande tankar som vi tillsammans kan dela.

Kärlek, trygghet, prestation – det är finns att fundera på som ungdom eller ung vuxen. Läs mer här om hur man kan tolka Jesus ord om dessa och fler ämnen.

Gemenskapen som finns i Kyrkans Unga är något som både Samuel och Cornelia uppskattar. Båda rekommenderar verkligen andra ungdomar att titta in en kväll.
– Kom in och säg hej, stanna 10 minuter eller flera timmar. Ta en macka, fika, spela spel, säger Cornelia. Oavsett om du tror på Gud eller inte. Och Samuel fyller i:
– Det spelar ingen roll vem du är eller vem du varit – i Kyrkans Unga finns en plats för alla, säger han. Och vi har verkligen kul ihop.

 

Cornelia Bergman

Ålder: 17 år.

Gör: Går estet media.

Om Kyrkans Unga: Väldigt öppet klimat och bra gemenskap.

Mer om Kyrkans Unga: Jag har hittat min plats.

Tips: Är man sugen på att gå med så gör det.

 

Samuel Eriksson

Ålder: 18 år.

Gör: Går tekniska programmet.

Om Kyrkans Unga: Man växer som person och träffar folk med likande värderingar.

Mer om Kyrkans Unga: Man har en plats att gå till.

Tips: Kom och hälsa på oss på Kyrkans Unga.