Under allhelgona tänker vi på de som lämnat oss – Möt Ann-Christine som förlorade sin dottern men fick stöd i samtalsgrupp

Under allhelgona tänker vi på dem som vi älskar men som lämnat det här livet. Ett tillfälle att tända ett ljus i stillhet och låta våra minnen få liv. Vi påminner oss om att döden finns, men också att vi inte är ensamma i vår sorg.

Under allhelgona tänker vi på dem som vi älskar men som lämnat det här livet.

Det är slutet av oktober och vi närmar oss allhelgonahelgen. Vid en av gravarna på Frösö kyrkogård möter vi Ann-Christine som delar med sig av sina minnen.

Ingen människa ska behöva var ensam i sin sorg
För Ann-Christine har samtalsgrupper blivit ett sätt att hantera sorgen efter dottern Sandra som tog sitt liv för drygt tio år sedan. Efter att själv ha deltagit i grupper i Svenska kyrkans regi så är hon nu med och leder en samtalsgrupp i SPES (Riksförbundet för SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd).

Se länken för information om samtal och stöd i svåra stunder i Svenska kyrkan i Östersunds regi 

Se vad som händer i din församling under allhelgonahelgen

Även om årets allhelgona är annorlunda på grund av coronapandemin, så är Svenska kyrkan närvarande på olika sätt. Till våra kyrkor och begravningsplatser får du komma med din sorg och dina minnen.

● Östersunds församling: Det här händer under Allhelgona helgen

● Frösö Sunne Norderö församling: Det här händer under Allhelgona helgen

● Brunflo, Lockne, Marieby och Näs – Det här händer under Allhelgona helgen

● Krokoms pastorat – Det här händer under Allhelgona helgen

Tänd ett digitalt ljus

För den som inte vill eller har möjlighet att besöka en kyrkogård finns möjlighet att skriva en bön eller tända ett ljus digitalt på Svenska kyrkans Bönewebb