Paulina valde mäklaryrket trots att hon först inte ville

Paulina Sjölin är mäklare och det råder ingen tvekan om att hon trivs med sitt jobb på Svensk Fastighetsförmedling i Arboga, Kungsör och Köping. – Arbetet som mäklare är en livsstil som jag gillar, säger hon. Ändå tänkte hon absolut inte bli mäklare. För att gå i pappas fotspår var inget för henne. Det var hon helt säker på. I 10-årsåldern.

I MÄKLARJOBBET. – Mest stimulerande i jobbet är alla möten med människor. Och utmaningen i att försöka göra alla i bostadsaffären nöjda, säger Paulina Sjölin mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Arboga, Kungsör och Köping.

Paulina skrattar.
– Ja, som barn är ju perspektivet aningen snävt, säger hon. Jag såg bara att pappa jobbade mycket, men förstod inte hur givande han tyckte jobbet var.

Det förstår hon idag. Efter dryga 8 år som mäklare har också Paulina fått erfara samma trivsel på jobbet som pappa Roland Sjölin, alltid gjort och fortfarande gör. Paulina igen:
– Att byta bostad innebär ofta ett skifte i livet och att jag med min yrkeskunskap får vara med i människors liv just då känns stort. Med min kunskap underlättar jag deras process mot det nya livet. Den känslan bidrar starkt till att jag trivs.

Vill du veta mer om Paulina? Klicka här!

Men självklart gillar hon också att göra affärer. Tävlingsinriktad som hon är.
– Varje bostadsaffär kräver sin unika lösning. Min utmaning är att hitta den eftersom säljarna har olika önskemål. För någon är det viktigast att sälja snabbt. En annan vill ha ut ett så högt pris som möjligt. Medan det avgörande för en tredje är vem köparen är.

Ett bra resultat i en bostadsaffär fordrar också att mäklaren ger sig tid att grundligt sätta sig in i allt som finns avtalat om bostaden som ska säljas. Finns det servitut, gemensamhetsanläggningar, testamenten, pantbrev eller annat som påverkar i försäljningen?
– Noggrannhet är a och o. Det finns inga genvägar till framgång. Det är seriöst arbete under hela processen som gäller.

Vill du boka en värdering med oss? Klicka här!

I dagsläget har Paulina läst in sig på många fastigheter. Uppemot 400 stycken. Och senast i år fick hon medalj inom kedjan Svensk Fastighetsförmedling som den mäklare som sålt flest villor och fritidshus.
– Ja det har hänt några gånger och det känns kul. Roland och jag delade också medalj för några år sedan, vilket var extra roligt.

Det finns inga genvägar till en framgångsrik bostadsaffär

Att jobba tillsammans med sina föräldrar är inget Paulina reflekterar särskilt över. Men visst får hon frågan ibland.
– Att Ann och Roland driver verksamheten är inget jag tänker på. Det fungerar bra, vi lär oss av och har en stor respekt för varandra.

Hon fortsätter:
– Samtalsklimatets tak är högt, både på jobbet och privat. Vi reder ut, skakar av oss och går vidare. Att jobba tillsammans ger oss en förståelse för varandra som vi inte skulle haft annars.

HEMMASTADD. Paulina Sjölin har bott i Arboga mesta delen av sitt liv och gör det fortfarande. – Jag känner Arboga, Kungsör och Köping och kan marknaden väl efter alla försäljningar Svensk Fastighetsförmedling gjort i området, säger Paulina Sjölin mäklare.

Deras olika yrkesroller gör dock att de bara träffas då och då på jobbet.
– Jag jobbar som mäklare i Arboga men är också butiksansvarig i Köping och Kungsör och är oftast ute hos kunderna och jobbar.

Läs mer om oss här

Paulina ser sig som en lagspelare i yrket som mäklare.
– Jag var mittback i fotbollslaget. Där var min roll att styra laget mot ett gemensamt resultat. Det är lite samma sak fortfarande. Både i bostadsaffärer och på jobbet. Och kanske hemma också, avslutar Paulina Sjölin fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Arboga, Kungsör och Köping.

Om Paulina Sjölin  

Familj: Maken Fredrik, Theodora 3 år och Wilhelm 7 år.

Bor: Villa i Arboga.

Arbete: Mäklare sedan 2011. Butiksansvarig Svensk Fastighetsförmedling i Kungsör och Köping.

Fritidsintresse: Familjen och barnen. Och att koppla av i sommarstugan och på sjön.

Motto i jobbet: Bäst förberedd gör bäst bostadsaffär.

Drömmer om: Att få fortsätta bygga relationer och ta mig an nya utmaningar.