Ödmjukt och hjälpsamt möter Ann sina medmänniskor

I en källarlokal hemma hos en kompis på Smedjegatan i Arboga träffade Ann Sjölin sin Roland för 39 år sedan. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Idag är de också affärspartners och varandras medarbetare och driver tillsammans Svensk Fastighetsförmedling i Arboga, Köping och Kungsör.

Ödmjukt och hjälpsamt möter Ann sina medmänniskor

Hon skrattar åt frågan om vad hon föll för, då 16 år gammal och hemma hos kompisen i källaren.
– Det var att Roland vågade vara sig själv. Han stack ut lite och var annorlunda. Det gillade jag. Och han är likadan idag. Social, rolig och empatisk.

Det är hon också. Empati är viktigt i hennes yrke som mäklarassistent på Svensk Fastighetsförmedling.
– Ibland kommer vi in i skeden där människor har det jobbigt och då är det vår uppgift att hjälpa till så att försäljningen sker tryggt och smidigt, säger hon.

Har du funderingar kring en bostad? Kontakta Ann här! 

Ann och Roland driver idag tre mäklarkontor med fyra mäklare, tre mäklarassistenter och en ekonomiansvarig.
– Folk brukar fråga: ”Hur kan ni vara tillsammans hela dagarna?”. Men det är vi inte. Roland är mycket ute hos kunder. Medan jag jobbar mest inne på kontoret.

Men deras teambuildingsförmåga är uppenbar och en av nycklarna till Svensk Fastighetsförmedlings framgångar. I Arboga har kontoret över 70 % av marknaden.
– Nja, säger Ann, jag tror mer det beror på att vi faktiskt hjälper våra kunder. Och att alla vi som jobbar i företaget har samma inställning. Oavsett om det är Svensk Fastighetsförmedling i Köping, Kungsör eller Arboga.

Vi står för en yrkesstolthet

Som mäklarassistent har Ann rollen som garanterar ordning och reda. Hon har koll på det mesta, från alla avtal och papper som ska vara korrekta till besvara frågor om bostäderna som är ute till försäljning.
– Malin, Anette och jag är som mäklarassistenter involverade i alla försäljningar och kan besvara de flesta frågor om inte mäklaren är tillgänglig.

På fritiden spenderar Ann mycket tid ute i trädgården och tycker det är kul med utekrukor med fina växter.

Ann igen:
– Vi brukar också vara med på visningar tillsammans med ansvarig mäklare för att ge besökarna så mycket information som möjligt.

Att vara två på visningarna prioriteras på företaget och speglar också den hjälpsamma inställning som är alla medarbetarnas ledstjärna på Svensk Fastighetsförmedling.
– En vanlig fråga i samband med en försäljning är ”Hur mycket skatt kommer jag att få betala”. Och så klart vi hjälper till med det. Också preliminärt före en försäljning om önskemål finns.

Håll dig uppdaterad om bostadsmarknaden – Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Annat som bostadssäljare undrar över är hur man bäst förbereder bostaden inför fotograferingen.
– Det är klart att det ger ett bra intryck om det är ordning, men man behöver inte plocka bort så mycket att det känns övermäktigt. Säljaren bor ju där och köparna vet ändå vad de vill ha.

För Anns del är det en livsstil att jobba på ett mäklarkontor. Både hon och Roland är tillgängliga på tider som andra är lediga och det hör naturligt till menar hon.
– Men jag försöker vara mycket med mina barnbarn. Hjälpa till där det behövs och umgås med dem. Det är en härlig avkoppling, avslutar Ann Sjölin, mäklarassistent och franchisetagare på Svensk Fastighetsförmedling i Arboga, Köping och Kungsör.

Mer om Ann Sjölin

  • Familj: Maken Roland och döttrarna Paulina och Josefin, 2 svärsöner, 5 barnbarn.
  • Bor: I ombyggda sommarhuset vid Hjälmaren.
  • Arbete: Mäklarassistent och driver Svensk Fastighetsförmedling i Köping, Arboga och Kungsör.
  • Fritidsintresse: Att vara ute i trädgården och pyssla. Tycker också det är kul med utekrukor med fina växter. Och att vara med barnbarnen.
  • Motto i jobbet: ”Hjälpa till”.
  • Drömmer om: Att Svensk Fastighetsförmedling fortsätter sin fina utveckling i regionen.