Nej – Sanna och Joakim är inte gifta

När de var yngre tävlingsdansade de bugg ihop. Och spelade hockey. Nu jobbar de båda på Svensk Fastighetsförmedling i Köping, Arboga och Kungsör. Som mäklare med speciellt fokus på att vara så tillgängliga och hjälpsamma det bara går i en fastighetsaffär.

Syskonen Sanna och Joakim Soininen jobbar båda på Svensk Fastighetsförmedling i Köping, Arboga och Kungsör.

”Jag pratade med din fru tidigare idag…”, ”Din man sa att…”. Det är kommentarer som Sanna och Joakim Soininen nästan dagligen får höra.
– Det tycker vi bara är roligt, säger Sanna. Vi vet ju att det är ovanligt att syskon arbetar tillsammans och därför är kommentaren bara helt naturlig.

Sanna Soininen.

Det var Sanna som först började utbilda sig till mäklare.
– Jag drivs av att vilja jobba hårt, ge service och se resultat av det jag gör. Och det gjorde att jag sökte mig till fastighetsmäklarprogrammet i Gävle.

Vi är alltid tillgängliga

Det var en utbildning hon verkligen uppskattade, inte minst på grund av den bredd programmet omfattar.
– Man lär sig skatterätt, byggnadsteknik, fastighetsvärdering och ekonomi, men också juridik som fastighets- och familjerätt bland annat, säger hon.

Och det var under denna period som också Joakim fick upp ögonen för utbildningen.
– Jag såg hennes böcker när hon var hemma på helgerna och kände att det där vill jag arbeta med.

Går du i köp eller sälj tankar? Kontakta Sanna här eller Joakim här!

Nu arbetar de båda två på Svensk Fastighetsförmedlings kontor sedan 2016.
– Vi känner varandra så bra och kan hjälpas åt i jobbet på ett unikt sätt, fortsätter Joakim. Vi har båda samma brinnande intresse och engagemang och det gör samarbetet extra kul.

Att de dessutom har en lokal kännedom om fastighetsmarknaden i området är ett extra plus.
– Vi är ju uppväxta här. Får jag en fråga om en bostad på en viss gata häromkring vet jag direkt vilken det är, hur området ser ut med skolor, affärer etc, säger Sanna. Viktig info för en köpare.

Joakim fyller i:
– Och gäller det en bostadsrätt har vi mycket god kännedom om föreningens ekonomi och planer vilket också är viktigt för den som är spekulant på en bostad.

”Jag såg hennes böcker när hon var hemma på helgerna och kände att det där vill jag arbeta med”, Joakim Soininen.

Båda har stor förståelse för den osäkerhet som kan infinna sig i samband med ett bostadsköp. Men med Svensk Fastighetsförmedlings rutiner ska inget kunna gå fel.
– Vår uppgift som mäklare är att ge all den information som behövs vid ett bostadsköp. Vi sköter också allt administrativt med avtal, servitut och pantbrev etc. Så att affären blir juridiskt korrekt och enkel att genomföra för kunden.

Håll dig uppdaterad om bostadsmarknaden – Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Dessutom varudeklareras de flesta hus som Svensk Fastighetsförmedling förmedlar och det gör att köparen kan känna sig helt trygg. Sanna igen:
– Varudeklarerat innebär att bostadens kondition och konstruktion är besiktad av Anticimex. Eventuella fel och brister finns därmed angivna i en varudeklaration. Plus att köparen och säljaren får en dolda-fel-försäkring i 10 år.

Att välja mäklare är att investera i en professionell person som leder försäljning fram till det bästa resultatet menar Sanna och Joakim.
– Det finns inga genvägar genom en seriös process. Oavsett om det handlar om att dansa, spela hockey eller arbeta som mäklare. Hjärtat och engagemanget måste finnas där. Och det finns hos oss båda, avslutar syskonparet.