Kök till hela Sverige – tillverkas i Östersund

Köken som Storsjökök tillverkar går under namn som Åre, Bydalen och Duved. Namnen skvallrar om att företaget har sin hemvist i Jämtland. Här fixar de allt från mätning till exakt måttanpassning och montering.

Kök till hela Sverige - tillverkas i Östersund

Köket har länge varit en naturlig samlingspunkt hemma. Här samlas familjen och vännerna för att laga mat, äta och umgås.

-Vår styrka är att kunna göra anpassningar efter kundens önskemål och förutsättningar. Vi klarar anpassningar i både färg och form. Hos oss går det att måttbeställa både luckorna och skåpen samt få en egen unik färg på ditt kök, berättar Gunno Nilsson på Storsjökök.

Efter många år med ditt gamla kök kan det kännas som att det är dags att göra en förändring. Men ofta känns projektet stort och svårt. Storsjököks återförsäljare ritar upp ditt kök i 3D utifrån ditt köks mått och dina önskemål. Det går att välja material, färg, mått och handtag.

-För den som vill göra en mindre insats än ett helt nytt kök går det också att be Storsjökök leverera nya måttbeställda luckor till dina befintliga stommar. Det gör att ditt kök får en stor förändring och uppfräschning utan att du behöver riva hela köket och vara utan matlagningsmöjligheter, säger Gunno Nilsson.

Fråga mer: Kontakta Kök1 för mer råd vid köksrenovering

Storsjökök har en lång historia. Embryot föddes i den lilla jämtländska orten Hammerdal under namnet Landbergskök. Under åren har företaget utvecklats och förändrats för att alltid ha ett så bra sortiment det går. 1994 flyttade man in till Östersund.  Men kärnan består. De 15 anställda gör allt för att tillverka drömkök till företagets kunder. Här blandas gedigen erfarenhet och material av hög kvalitet med modern design och en effektiv tillverkningsprocess. Idag tillverkas ungefär 30 000 köksluckor per år i många olika former och kulörer.

Kök1 i Östersund är en av Storsjököks återförsäljare. Säljaren Fredrik Bodén berättar om hur trenderna varierar i köksbranschen:

Fredrik Bodén, Kökssäljare, Kök1

– Det har hänt massor i branschen under årens lopp. Här i Sverige är man ganska försiktig och väljer relativt lugna kulörer, men man vågar mer nu än tidigare. Just nu är grått, grönt och svart poppis på luckorna. Vitt har fått stå tillbaka för lite mer färg. Det är kul!

Storsjökök har konkurrens från internationella jättar, men de som får kontakt med företagets återförsäljare blir ofta fantastiskt nöjda.

-De gillar att vi kan hjälpa till med hela processen och att slutresultatet verkligen anpassas efter hur stort köket är och vad man gillar. Att vi finns lokalt påverkar också enkelheten säger Fredrik Bodén.

Oftast går processen till så att den som önskar ett nytt kök kommer in till återförsäljare med en enklare ritning. Tillsammans med en köksdesigner skapas en 3d-ritning så att det är enkelt att se resultatet.

Mer råd: Boka tid med Fredrik Bodén, köksäljare, Kök1

-Jag har jobbat med kök i 27 år. Det finns verkligen fördelar med en lokal tillverkare. De kan vara så mycket mera lyhörda än andra. Och vi som återförsäljare fixar att ta fram en färdig skiss redan under första besöket. Det behövs inga mejl fram och tillbaka. Dessutom får kunden oftast med sig en offert på en gång, avslutar Fredrik Bodén på Kök1.