En enklare väg till drömköket

Familjen Nordins nyrenoverade kök har fått en lantlig makeover med fingertoppskänsla. Samtidigt har köket fått två kvadratmeter extra arbetsyta, mer förvaring och toppmoderna vitvaror.
  • 1/2

    Familjen Nordin i sitt Storsjökök i Överbyn, Marieby

  • 2/2

    En enklare väg till drömköket

I familjen Nordins kök i Överbyn, Marieby, möts man av lantlig charm och moderna funktionella lösningar. En gammal gjutjärnsspis med vitkalkad kåpa är bevarad. Bredvid den står nyinstallerade bänkskåp med köksluckor i pärlspont och handtag i gammal stil. De inbyggda vitvarorna är i rostfritt stål och över spisen seglar en modern fläktkåpa.

Katrin Nordin hade en tydlig idé om hur hon ville att köket skulle se ut när familjen bestämde sig för att renovera köket i huset där de bott i arton år.

– Jag hade min bild av ett lantligt kök, vilket jag tyckte skulle passa till det här huset. Jag visste vilka luckor jag ville ha, säger hon.

För Katrin och hennes man var det inte ett alternativ att välja en budgetleverantör där du som kund står själv med alla val och beslut. Valet föll på Storsjökök som erbjuder kunskap och skräddarsydda lösningar.
– Jag kontaktade en av säljarna på Storsjökök, som jag kände sedan tidigare. Jag visste att han sålt kök länge, han var van vid att rita kök och hade lång erfarenhet. Jag kände förtroende för honom, berättar Katrin.

Storsjököks utbud kan ni hitta och inspireras av i kökskatalogen

Därefter träffade Katrin och hennes man Storsjökök på plats i Lugnvik. Under ett möte pratade de igenom behov, önskemål och utformning i lugn och ro.
Trots att Katrin hade en bild av kökets utformning menar hon att det ändå kan vara klurigt att få ihop helheten när man bygger kök. Det är så många val att göra.

– För vissa av valen hade vi ingen idé om vad vi skulle välja. Storsjököks utställningskök med olika luckor och stilar var en stor hjälp för oss. Vi kunde gå på egen hand, låta oss inspireras och se vilka grejer som passade ihop. Det gav oss möjlighet att finjustera valen.

När det färdigritade kompletta köksförslaget kom från Storsjökök hade familjen Nordin inte mycket kvar att önska.
– Vi gillade lösningen och behövde bara göra en liten justering på grund av några mått vi gett som inte stämde. Det bästa var att Storsjökök hade optimerat funktionen på köket. Det blev fantastiskt bra och helt annorlunda från hur det såg ut innan.

Två extra meters arbetsyta som vi inte haft, mer förvaring och lösningar vi aldrig hade kommit att tänka på själva, säger Katrin.

Från att ha haft en traditionell spis, har familjen nu en spishäll och en ugn som är placerade på olika ställen för att den totala funktionaliteten i köket skulle bli bättre. De fick också ett extra skafferiutrymme och bättre förvaring än innan, tack vare att de bytte ut en frysbox och kunde bygga in kyl och frys.

Katrin är nöjd med det nya köket och även över att hon valt en lokal leverantör.
– Jag vurmar väldigt mycket för det lokala. Istället för att att köpa något som tillverkats utomlands kan jag gynna företag och arbetstillfällen här. När det gäller vårt kök har jag uppskattat att ha kompetensen nära, renoveringen har gått väldigt smidigt genom hela processen, säger Katrin tacksamt.

Läs mer på vår hemsida storsjokok.se