Skapa en betesmark med hagar som håller

Ett elstängsel erbjuder många fördelar i jämförelse med ett stängsel eller staket som inte är elektriskt. Det skyddar dina djur, eller håller oönskade djur ute, utan att vara en fara för djuren.

häst häst häst

Många tror att elstängsel är dyrt och komplicerat, men inget av påståendena stämmer. Först och främst är ett elstängsel billigare (faktiskt upp till 50 % lägre kostnader!), både vad gäller material och arbete. Ett elstängsel kan du utan problem montera själv.

– Vi har gjort färdiga paket där alla detaljer som du behöver finns med från början, berättar Anna som ansvarar för lantbruksprodukterna hos Stängselbutiken. Du behöver bara veta vilka djur stängslet är till för och hur hagen ska användas, så kan du enkelt välja utifrån det.
Anna är själv hästägare och vet vad som krävs för att hagen ska hålla. I stängselpaketen, som hon själv satt ihop för att underlätta för djurägare, finns stolpar, aggregat, jordspjut, ledare och isolatorer. Även alla detaljer som behövs för montaget finns med.

Säkert, pålitligt – och enklare än du tror

Ett elstängsel är inte bara en fysisk utan även en psykologisk barriär för djuret. Efter den första kraftfulla men säkra elstöten kommer djuret att hålla ett instinktivt och fysiskt avstånd till stängslet. Stängslets fysiska belastning är nästan noll, eftersom djuren kommer att försöka undvika kontakt med stängslet.

– En del tycker att det är lite läskigt med elstängsel och är rädda för att det kan skada djuren men så är det verkligen inte, försäkrar Anna. Elstängsel är väldigt säkra, och att djuren låter stängslet vara ger också fördelen att det håller längre än ett vanligt staket.

Välkommen till Stängselbutiken i Norrtälje eller på nätet!

Besöksadress: Storstensvägen 12, 761 53 Norrtälje

För öppettider se www.stangselbutiken.se

Telefon: 08-500 11 530

E-post: info@stangselbutiken.se