Så ger grindmotorn dig en enklare vardag

Grindmotorer blir allt mer populära, och idag finns det flera både ekonomiska och driftsäkra alternativ. Motorn kan styras med kodlås, rörelsedetektor, tidur eller mobiltelefonen, till exempel.

Så ger grindmotorn dig en enklare vardag

En grindmotor ses av vissa som lyx, medan andra ser den som ren nytta – och sanningen ligger väl någonstans mitt emellan. En grindmotor gör hur som helst vardagen enklare: framför allt är det bekvämt att slippa gå ur bilen för att öppna grinden. Samtidigt kan det handla om att platsen där du annars måste stanna och gå ur bilen inte är säker, eller att du rent fysiskt har svårt att öppna och stänga den manuella grinden.

– Vi installerar motorer på alla möjliga typer av grindar och i alla miljöer, säger Patrik som jobbar med automation på Stängselbutiken. Det har blivit mycket vanligare under de senaste åren och är inte alls en lyxprodukt på samma sätt som det var tidigare.

 

Installera motor på befintlig grind

Du behöver inte ha en speciell grind för att ha en grindmotor. De går snabbt att installera och finns för både slaggrindar och skjutgrindar. I dag finns flera bra modeller på marknaden och en motor är ofta en relativt billig investering som håller länge och dessutom är mycket driftsäkra. Bland de mest populära motorerna finns stilrena Karm2000 och EasyKit. De är båda speciellt anpassade för vårt nordiska klimat och fungerar bra året om.

 

Styr grinden som du vill

Det finns en uppsjö av produkter för styrning av grindar, och här gäller det att välja det du tror passar dig bäst. Du kan till exempel öppna grinden med rörelsesensorer, fjärrkontroll, kodlås, kortläsare eller med inställt tidur.
Min favorit är FlexyKey, säger Patrik. Det är en GSM-modul som gör att du kan styra grinden via mobilen. Det är smidigt och praktiskt om man är flera i familjen.

Se också: Stort utbud av produkter på Stängselbutiken.se