5 tips – Så väljer du rätt glasögon för olika miljöer och tillfällen

Är det dags för synundersökning och nya glasögon? En glasögonprenumeration är både smidig och kostnadseffektiv – men framförallt är det perfekt för alla dem som behöver anpassa glasen efter olika ändamål. Här är några smarta tips att tänka på när du ska uppdatera glasögongarderoben.

De flesta över 40-45 år behöver mer än ett par glasögon för att se bra i olika miljöer. Foto: Smarteyes

Det är många som är ovetandes om att de behöver flera par glasögon för att kunna se bra i olika miljöer och situationer. Ett par för långseendet, ett annat par för att kunna se på nära håll, och ett par solglasögon med styrka som skyddar ögonen mot solen. Eller – det kanske är så enkelt som att du trivs med att variera dig och välja bågar efter olika stilar. Oavsett vilket, blir en glasögonprenumeration ett flexibelt och förmånligt alternativ. Här är 5 saker att tänka på när det är dags att införskaffa nya glasögon.

1. Rådfråga optikern

Först och främst ska du boka in en synundersökning hos en legitimerad optiker för att undersöka synfelet och ta reda på vad du behöver för synkorrigering. Tillhör du en av dem som antingen är översynt eller närsynt passar kanske ett par enkelslipade glasögon som är slipade i en och samma styrka över hela glaset. De flesta över 40–45 år brukar behöva ett par progressiva glasögon som ger skärpa på både nära och långt avstånd då de är slipade med olika styrkor över linsen. Med optikerns hjälp kan ni tillsammans komma fram till vad som blir bäst för dig.

Om din syn förändras är det viktigt att boka en synundersökning för att ta reda på om du behöver någon form av synkorrigering. Foto: Smarteyes

2. Rätt glasögon för rätt tillfälle

Genom att anpassa dina glas för rätt miljö och tillfälle får du en betydligt bättre synupplevelse och kan se livet ur ett skarpare perspektiv. Det finns till exempel ett glas som är specifikt anpassat för bilkörning, ett annat glas som är ultimat för dig som arbetar mycket framför skärmen, läsglasögon för att se bra på nära håll, solglasögon i din styrka för utomhusaktiviteter – listan kan göras lång. Det finns många olika varianter och tillval för att skapa de perfekta glasögonen efter dina behov.

Boka din synundersökning här.

3. Variation förnöjer

Ett par glasögon är inte enbart ett hjälpmedel för att kunna se bättre – det är även en viktig accessoar som du ska känna dig bekväm och snygg i. Med flera par bågar kan du variera dig efter dagens stil och känsla.

Med flera par bågar kan du variera dig och anpassa glasögonen efter stil och känsla. Foto: Smarteyes

4. Ta reda på vad som blir den mest smidiga lösningen

Många med synfel behöver mer än ett par glasögon för att tillgodose alla behov. Om du är yngre tillhör du kanske dem som klarar sig på exempelvis ett par enkelslipade glasögon – men som även vill ha ett par solglasögon med styrka. En smidig lösning för flera par glasögon kan vara en prenumeration, där du betalar en fast låg månadsavgift istället för att lägga ut en större summa på en och samma gång, samtidigt som du får tryggheten med regelbundna synundersökningar och försäkringar för glasögonen.

5. Glöm inte försäkringen

Det är viktigt att glasögonen är försäkrade, så att du slipper betala dyra pengar på ett par nya om något händer. Ofta är självrisken i en hemförsäkring betydligt dyrare än om du tecknar en försäkring i samband med glasögonköpet eller när du tecknar en glasögonprenumeration.

Så fungerar en glasögonprenumeration hos Smarteyes

Mot en fast, låg månadskostnad väljer man själv hur många och vilka par glasögon som ska ingå i prenumerationen. Månadskostnaden baseras på val av glas, båge, tillval och antalet glasögon. Tro det eller ej, men styckpriset blir faktiskt lägre ju fler par man väljer. I prenumerationen ingår även årliga synundersökningar och Smarteyes Trygghetspaket som innebär två års utökat skydd som hjälper till vid en eventuell olycka. Om dina glasögon skulle gå sönder lagar eller ersätter Smarteyes dig med ett par nya mot en låg självrisk. Med andra ord är prenumerationslösningen både smidig, förmånlig och innebär ett tryggt glasögonbärande. Bäst av allt – till skillnad mot andra liknande tjänster låter Smarteyes sina kunder behålla glasögonen efter 24 månader då prenumerationen löper ut. Boka din synundersökning här.

Passa på under kampanjen 3för2

Om du tecknar en glasögonprenumeration innan årsskiftet får du ett ännu mer fördelaktigt och prisvärt erbjudande – prenumerera på två par glasögon och få det tredje paret på köpet.

Med en glasögonprenumeration betalar du en fast låg månadsavgift istället för att lägga ut en större summa på en och samma gång. Foto: Smarteyes

Fakta om Smarteyes prenumeration, detta ingår i månadskostnaden:

• Ett, två, tre eller fler par glasögon.
• En synundersökning per år, värde 400 kr/undersökning.
• Trygghetspaketet med 2 års utökat skydd som täcker prenumerationens samtliga glasögon, värde 200 kr/år.

Boka din synundersökning här.