”Det är helt underbart att bo vid Inre Hamnen i Sundsvall”

Det var en impulshandling, flytten till Sundsvall och köpet av lägenheten vid Inre Hamnen. Men så här ett år efteråt är handlingen inget Christina och Daniel Lindahl ångrar. Tvärtom. – Vi är glada över vår flytt. Läget är helt perfekt och vi är lyckliga över att ha fått ett så lättsamt boende som vi känner att vi kan bo i resten av livet.

BOR VID INRE HAMNEN. – Här är liv och rörelse och samtidigt så lugnt, säger Christina och Daniel Lindahl. Nära stan och nära havet. Vi njuter av livet på alla sätt. Att bo här är livskvalitet helt enkelt.

Christina och Daniel bor mycket vackert med fin utsikt över hamn och hamnpark. Inomhus är det lika vackert. Christina har lagt ner själ och hjärta för att få hemmet personligt och trivsamt.
– Javisst är jag inredningsintresserad, säger hon. Vi tycker om konst och vill gärna att den ska synas. Därför väljer jag alltid vita väggar. Men har gärna accenter i färg.

Både i och utanför lägenheter är siktlinjerna befriande långa

Rederigatan, där paret Lindahl bor, är det första huset som Skanska uppförde vid småbåtshamnen i Sundsvall.
– Läget är helt underbart och erfarenheterna från detta projekt är bara positiva, berättar Heléne Eliasson kundansvarig på Skanska. Därför planerar vi nu att bygga ytterligare ett liknande livsstilsboende. Ett grannhus till det första, innehållande 54 lägenheter i olika storlekar och variationer.

Läs mer: Planer på nytt kvarter i Inre Hamnen

Från början var Christinas och Daniels lägenhet en trea på 99 kvm. Men för att ge umgängeslivet den yta det förtjänar valde de att ta bort en vägg till ett litet sovrum.
– En stor tvåa passar oss perfekt, säger de samstämmigt. Planlösningen är öppen och i det kombinerade kök- och vardagsrummet får många plats.

Rummets enda avgränsning är köksön där Christina gärna lagar mat.
– Utsikten härifrån ner mot hamnparken är så fin. Redan före inflytten såg jag mig själv ståendes här för att baka och greja och samtidigt titta på folklivet i parken.

Hon fortsätter:
– Vi äter också gärna ute på restaurang. Läget här vid hamnen är så centralt att vi har många ställen på gångavstånd att välja mellan. Det centrala läget var avgörande när vi på en vecka beslutade oss för att flytta från villa och köpa en lägenhet. 40 mil från vår dåvarande bostad.

Christina skrattar.
– Ja det gick verkligen snabbt. Men plötsligt kände vi att det var dags att själva bestämma hur och var vi ska åldras.

Christina är ordförande i den nybildade bostadsrättsföreningen Hamnparken 1.
– Skanska hade på ett föredömligt sätt förberett för oss att bilda förening. Alla avtal var klara och det gjorde det lätt för oss att ta över.

Läs mer: Brf Hamnparken

En bonus som Christina anser sig fått på köpet är Café Charm, det mysiga fiket i husets bottenplan.
– Vi pratsugna brukar träffas där på fredagar för en kopp kaffe och lite småprat. Det är en härlig blandning människor som bor i huset. Olika åldrar, singlar, par och familjer. Det berikar och här finns alltid någon att byta ett ord med om man vill.

Just nu säljer Skanska bostadsrätter i det grannhus som projekterats och som bygger på samma livsstilsidé.
Brf Hamnparken 2 kommer att ha samma fina utsikt, miljö och förutsättningar. Vi har sett att boendemiljön i Inre Hamnen tillför ett kvalitativt livsinnehåll som många människor mår bra av. Därför planerar vi nu för ett hus till, avslutar Heléne Eliasson på Skanska.