Läget vid havet i fräscha bostadsrätter lockar många till inspirationskvällarna i Inre Hamnen i Sundsvall

Det är onsdagskväll på Rederigatan vid småbåtshamnen i Sundvall. I Skanskas lokal i det nybyggda huset är det liv och rörelse. – Hej och välkommen, säger Natalie Lundgren, mäklare på Mäklarhuset. Ska vi börja med att se på ritningarna till lägenheterna som planeras?

WOW! – Det gick undan när det första kvarteret byggdes av Skanska förra året. Nu är försäljningen av de fina lägenheterna i hus nummer två igång, berättar Natalie Lundgren, mäklare på Mäklarhuset i Sundsvall.

I lokalen finns ett handfull familjer. De har alla kommit hit av samma anledning: De är nyfikna på bostadsrätterna som planeras i Brf Hamnparken 2 i Inre Hamnen.
– Det är det andra huset som Skanska nu planerar att bygga med detta fantastiska läge, fortsätter Natalie och visar med handen ut mot havet. Havsnära med ändå bara ett stenkast från stadskärnan.

Första huset Skanska byggde blev inflyttningsklart för snart ett år sedan. Efterfrågan på lägenheterna lät inte vänta på sig.
– Det gick undan, fortsätter Natalie. Och jag tror att det som lockar, förutom det fina läget, är lägenheternas olika planlösning. Här finns en lägenhet för alla.

Läs mer: Hamnparken kvarter 2

Natalie är inte ensam i lokalen. En bit bort står Helene Eliasson, kundansvarig på Skanska.
– Husen Skanska bygger är Svanen-märkta med hållbara material rakt igenom, säger Helene. Det ska vara självklart att enkelt kunna leva miljövänligt. Så kranarna är snålspolande, vitvarorna energimärkta med högsta klass och huset välisolerat med kostnadseffektiv ventilation för bra inomhusklimat.

Natalie nickar instämmande.
– Lägenheterna håller rakt igenom en hög nivå. Standardvalen är av otroligt hög kvalitet och lägenheterna är stilfulla. Boendet ger nästan en lyxkänsla skulle jag vilja säga.

Ljust, sobert och fräscht helt enkelt

Ett yngre par med barnvagn lutar sig intresserat över en av planlösningarna vid ett av borden i Skanskas lokal. Samtidigt kommer det nyligen pensionerade paret fram till Natalie. Tillval diskuteras fram och tillbaka, frågor besvaras.
– Jag förstår att det är svårt att bilda sig en uppfattning om lägenheterna enbart genom ritningarna, säger Natalie. Men vi har en färdigbyggd bostad där det går att känna sig in i boendet. Vill ni följa med och kika?

Natalie Lundgren, Mäklarhuset

Fler besökare hänger på. Väl framme låser Natalie upp dörren och effekten låter inte vänta på sig.
– Wow, hörs från flera av bostadsspekulanterna. Så fräscht. Vilken känsla. Och vilket läge detta är.

I huset som Skanska nu planerar får alla lägenheter på entrévåningen en egen uteplats som vetter mot innergården. Högre upp i huset har många av bostäderna balkong både mot gården och mot hamnträdgården.
– Innergården är så mysig. Den fungerar som bostadsföreningens egen skyddade oas med planteringar, förråd och miljörum.

Läs mer: Planer på nytt kvarter i Inre Hamnen

Natalie säger att hon på senare tid märkt en ökad efterfrågan på lägenheterna i Inre Hamnen. Närheten till resecentrum är ett plus. Men också promenadavståndet till stadskärnan påverkar.
– Vi har fått så fantastiskt många nya bra restauranger här i Sundsvall. Det är trevligt att ha dem på gångavstånd.

Hon fortsätter:
– Men det är också så mysigt att bara flanera längs vattnet, njuta av båtlivet i småbåtshamnen eller slå sig ner med en fika här. Här är helt enkelt ett mycket trevligt ställe att bo på.