Nya bostadsrätter med charmigt café och havet som granne

Det är liv och rörelse på strandkajen vid Inre Hamnen i Sundsvall. Någon har slagit sig ner på ett av kajens etage med en macka i handen. En annan njuter en kaffe latte på uteserveringen några meter bort. Och kvinnan som bor här har precis köpt frukostfrallan i husets härliga Café Charm.

NYA LÄGENHETER. Nu planeras ett grannhus till det nybyggda bostadshuset i Inre Hamnen i Sundvall. I husets bottenplan ligger Café Charm. – Här är ett trivsamt folkliv alla årstider, säger Matilda Brodin, caféchef.

Det är ingen tvekan om att folk trivs i den nya stadsdelen Inre Hamnen som nu börjar växa fram ett stenkast från Sundsvalls centrum.
– Här är så jättetrivsamt. Att promenera längs hamnslingan och avsluta med en fika hos oss verkar många Sundsvallsbor gilla, säger Matilda Brodin, caféchef för Café Charm vid småbåtshamnen i Inre Hamnen.

Caféet har varit igång sedan maj förra året och har snart upplevt sitt första år här.
– Det är ett härligt stadsliv i dessa krokar. Redan på morgonen tittar folk in för att köpa sin frukostmacka på vägen till jobbet. Ibland kommer hela arbetsgäng hit och tar sin frukost vid 9-tiden. Och väldigt ofta kommer det ner någon som har sin lägenhet i huset för att köpa matbröd eller fika.

Matilda Brodin, Café Charm

Café Charm ligger i Brf Hamnparkens bostadshus. Längst ner och fungerar som en samlingsplats för husets folk.
– Varje fredagseftermiddag brukar de ta en fika här tillsammans. Och på sommaren sitter de ofta på vår fina uteservering med utsikt över vattnet.

Läs mer: Brf Hamnparken

Det är Skanska som har byggt lägenheterna. 40 st varav 4 stadsradhus blev klara 2017. Trivselfaktorn är hög.
– Vi planerar nu att bygga ytterligare ett hus med 54 lägenheter i olika storlekar. Från tvåor och upp till någon 5:a, berättar Heléne Eliasson kundansvarig på Skanska. Läget är helt underbart och vi har bara positiva erfarenheter från det huset som redan är inflyttat och klart.

Läs mer: Planer på nytt kvarter i Inre Hamnen

När Café Charm fick frågan om att etablera sig i bostadsrättsföreningens hus vid hamnen fanns ingen tvekan. Läget var lika trivsamt som perfekt.
– I caféet plockar man själv frukost- och matbröd i korgar liksom bullar och längder. Det brukar uppskattas. Inte minst av båtfolket. Lunchlådorna ligger också enkelt tillgängliga i vår avhämtningskyl. Över disk säljer vi kondisbitar, bakelser och smörgåsasar. Och på sommaren glass.

Havsnära läge med fika i caféet

Den nya stadsdelen Inre Hamnen är en förlängning österut av stenstan.
– Området där vi nu säljer lägenheter kommer ligga granne med Hamnträdgården, småbåtshamnen och vårt första kvarter i Inre Hamnen, Brf Hamnparken 1, säger Heléne på Skanska. Från husets norra sida kommer det att bli en underbar utsikt över hamninloppet och Sundsvallsbron i soluppgången.

Café Charm valde att etablera sig här just för att området är så trivsamt, stadsnära och lättillgängligt.
– Utsikten genom våra panoramafönster är mycket uppskattad av våra gäster. På sommaren sätter man sig gärna på uteserveringen bara för att njuta och andas, säger Matilda. Det här är en mycket fin stadsdel i Sundsvall som alltfler upptäcker.