När barnen får välja – 5 bra restips

Enligt färska undersökningar har barnen en stor del i semesterplaneringen.

Här har vi plockat ut 5 barnsliga favoriter som kommer ge hela familjen en upplevelse att minnas i många år framöver.

När barnen får välja - 5 bra restips

Mallorca bjuder på otroligt många fina stränder, oavsett om du är ute efter en avkopplande semester, fest eller barnvänliga stränder. För dig som reser med barn har vi plockat ut de bästa hotellen för barnfamiljen i sommar, där både barn och vuxna blir nöjda med semestern. Barnfamiljen trivs allra bäst i Alcudia på nordöstra delen av Mallorca, där flera av de bästa familjehotellen ligger, samt i lugna Cala Bona på öns östra sida.

Sunwing Alcudia Beach

På nordöstra Mallorca finner du Vings Sunwing-hotell i Alcudia, det mest barnvänliga området på hela ön. Det här hotellet är anpassat efter barnfamiljen, och några av fördelarna med att välja det här hotellet är bland annat att det finns rum för upp till 8 personer, gratis WiFi på hela hotellet, gratis mat för barn under 12 år, Mini Land, Teen Lounge, skandinavisk barnklubb och Lollo & Bernie. Du kan också välja all inclusive mot betalning, som gör det enklare för dig att kunna koppla av utan att tänka på pengarna i reskassan. Hotellet är också rökfritt, har en egen babypool skyddad mot solen och hotellets läge mitt på den vita sandstranden är svårslaget. Som vuxen kommer du garanterat gilla det här hotellet – här finns både spa, gratis gym och SATS-timmar för dig som vill röra på dig på semestern. Det är också nära till shopping, nöjesliv och mysiga restauranger runt marinan i Alcudia, som ligger endast en kilometer från Sunwing Alcudia Beach. Ving har även ett annat Sunwing-hotell som ligger vid lugna Cala Bona Beach på öns östkust.
Läs mer om Sunwing Alcudia Beach och boka här.

TUI Family Life Alcudia Pins

I barnvänliga Alcudia på Mallorca finner du det här hotellet i lugna omgivningar alldeles intill den vita Playa de Muro-stranden, som är bred och långgrund. Här bor ni i lägenhet och kan antingen laga era måltider själva eller beställa mat på hotellet. Här finns allt från barnpool till stor bassäng med vattenrutschkana, och de vuxna kan njuta av bubbelbad och poolbar med stor terrass ut mot havet. Barnen kan lära sig att simma på semestern i Bamses simskola, Plask & Lek eller crawlskola, och de kan också vara med i Bamseklubben och The Hangout helt gratis, medan de vuxna kan köra ett träningpass med Les Mills. Ta lokalbussen eller cykla 7 kilometer till Alcudia centrum där det finns flera bra skaldjursrestauranger och mysiga tapasbarer. Ni kan också avnjuta goda tapasrätter på hotellets egen restaurang vid stranden.
Läs mer om TUI Family Life Alcudia Pins och boka här.

Prinsotel La Dorada

Det här Apollo-hotellet är barnvänligt och ligger i Alcudia. Här finns ett stort och läckert poolområde som har gratis solstolar, parasoller och snackbar alldeles i närheten. Det är endast 200 meter till Alcudia-stranden härifrån och dessutom ligger hotellet endast ett stenkast från naturparken S’Albuferas med sitt rika fågelliv. Det är först och främst det stora poolområdet och barnpoolen som kommer att fånga barnens uppmärksamhet. Dessutom har hotellet aktiviteter och underhållning för stora som små, lekplats och barnklubb med engelsktalande personal. De vuxna kan även ta sig en vända på gymmet och på minigolfbanan helt gratis, samt spela tennis och biljard mot en avgift. Det är gratis WiFi på hela hotellet, och spa och hamam finns att njuta av mot en avgift. Här finns inte all inclusive, men ni kan välja att inkludera frukostbuffé och halvpension mot en avgift. Bo extra bra i deluxerum med pool på terrassen.
Läs mer om Prinsotel La Dorada och boka här.

Condesa de la Bahia

Det här 4-stjärniga familjehotellet ligger på stranden i Alcudia och är ett Ving-hotell. Här ingår all inclusive och det finns rum för upp till 4 personer. Hotellet kan locka med barnpool och internationell barnklubb, och såväl mat som dryck, aktiviteter och underhållning för hela familjen är inkluderat i all inclusive-paketet. På bara några minuter kan ni promenera bort till centrum i Playa de Muro och äta på bra restauranger eller köpa strand- och badleksaker till barnen i en av de många butikerna som finns här. Hotellet har även Mini Disco och lekplats, och på hotellet arrangeras det bordtennis, volleyboll, aerobics och dans i regi av hotellet. WiFi på hotellet är inkluderat. Koppla av längs en av de många poolerna, barnbassängen eller på den vita, finkorniga Alcudia-stranden, medan barnen äter glass för glatta livet i baren.
Läs mer om Condesa de la Bahia och boka här.

TUI Family Life Mallorca Mar

Det här hotellet ligger nära stranden i Cala Bona. Koppla av i den stora lagunformade poolen med utsikt över havet, låt barnen leka i barnpoolen och i vattenruschkanorna. Som vuxen kan du även medverka i olika aktiviteter, träna eller njuta på spa. Hotellet och rummen renoverades senast under vintern 2015. Cala Bona är en lugn och barnvänlig plats, samtidigt som det ligger nära Cala Millor med lite mer liv och rörelse. Cala Millor är även känt för att ha östkustens finaste stränder. Längs strandpromenaden mellan dessa orter finner du många uteserveringar vägg i vägg vid havet. Barnen kan ha kul i bland annat Bamseklubben, @611 och The Hangout helt gratis, medan de vuxna kan träna med Les Mills. Hotellet har också ett eget aktivitetsteam på plats varje dag. All inclusive ingår i hotellpriset på Blue Village Life Mallorca Mar.
Läs mer om hotellet och se priser här.

Hitta fler hotell och charterpaket i vår sökmotor:
Alla hotell på Mallorca
Charterresor till Mallorca
All inclusive-resor till Mallorca
Flyg till Mallorca
Hyrbil på Mallorca