Utforska Spanien med hyrbil

Vi har valt ut Spaniens 5 mest kända resmål på fastlandet och i Medelhavet och ger dig spännande dagsturer från varje plats. Äventyrare, matglad, badnymf eller kulturintresserad – titta här!

Utforska Spanien med hyrbil

 

Den spanska solkusten

Oavsett om du semestrar i Malaga eller i en av de andra orterna längs den spanska solkusten är den långa kusten perfekt för en roadtrip med Gibraltar som slutstation – cirka 2 timmar med bil från Malaga.
Mijas Pueblo: Den vita, blomsterfyllda landsbygden på en bergsvägg norr om Fuengirola. Här ligger området Mijas’ vackra och historiska kärna – med massor av färgglada blommor och andalusisk charm.
Ronda: En ort om är placerad på en dramatisk bergstopp, cirka 100 km väster om Malaga, där husen klamrar sig fast vid kanten. Puente Nuevo – den nya bron – ger dig fantastisk utsikt över El Tajo-dalen.
Casares: Den vita bergsbyn ligger 25 minuter från semesterorten Estepona, med andalusisk charm, vacker utsikt över solnedgången, ruiner av ett arabiskt slott samt Ballesteros’ grottor.
Gibraltar: Den före detta brittiska kolonin har en gammaldags brittisk atmosfär kombinerad med spansk värme. Besök St Micheals grotta, koppla av på de finkorniga stränderna på Gibraltars östkust och ta bussen upp till toppen av Gibraltar-berget för en fantastisk utsikt. Du kan köra upp själv, men var observant på branta bergssidor på båda sidor av vägen.
Hitta din hyrbil i Malaga

Mallorca

Palma: Mallorcas vackra huvudstad – ta en dag här och promenera längs den vackra hamnpromenaden, besök den gotiska katedralen och se utsikten från det gamla slottet Castillo de Bellver La Seo eller shoppa loss i allt från små bodar med kryddor till moderna märkesbutiker.
Valldemossa och Sóller: Natur, kultur och historia i två av Mallorcas mest idylliska orter; den charmiga “konstnärsbyn” Valldemossa där de traditionella husen klamrar sig fast vid varandra och lugna franskinspirerade byn Puerto Sóller med sina citronodlingar.
Porto Cristo: Upplev öns fascinerande droppstensgrottor (“Drakgrottorna”) och njut av stränderna i Porto Cristo vars namn bokstavligen betyder ”Kristus hamn” och som fick sitt namn på 1200-talet då en fiskebåt spolades upp på stranden tillsammans med ett krucifix. Se även hantverksbyn Manacor som är känd för sin produktion av Mallorca-pärlor.

Hitta din hyrbil på Mallorca

Ibiza

På Ibiza är avstånden korta så du kan hinna med att se det mesta om du har hyrbil – från doftande olivlundar till lokala restauranger med tapas och det bästa av öns 80 stränder.
Hippiemarknaden Punta Arabi: Varje onsdag klockan 10-18 från april-oktober. Cirka 30 minuter med bil från Ibiza stad.
Formentera: Ibizas lugna syster-ö, även kallat “Spaniens Karibien”, kan också nås med bilfärja som tar cirka 40 minuter. Njut av dagen på Playa Illetes, korad till Europas finaste strand.
La Paloma i San Lorenzo: En gammal bondgård där alla örter och grönsaker på menyn odlas utanför restaurangen. Restaurangen har också ett eget bageri, en hippie-inspirerad stil och ny meny varje dag – 22 minuter med bil från Ibiza stad.
Cala Jondal i San Jose: Strand i en bortglömd bukt med charmiga restauranger och furuklädda kullar där du kan simma, snorkla och koppla av med hummer-ravioli i schäslongen på The Blue Marlin – 25 minuter med bil från Ibiza stad.
Cala D’Hort: 35 minuter med bil från Ibiza stad hittar du stranden Cala D’Hort med fin, vit sand och en oförglömlig utsikt över den vulkanformade Es Vedra-stenen som ligger i havet. Här hittar du en härlig blandning av hippies, familjer och fashionistas. Kom tidigt om du kör bil, då parkeringsplatserna snabbt fylls upp.
Hitta din hyrbil på Ibiza

Barcelona

Barcelona är en stad som är proppfull med upplevelser, kultur, stränder och god mat, men om du önskar ta dig ur storstaden en dag finns det flera alternativ med såväl hyrbil som organiserade utflykter.
Montserrat: Besök Benedictklostret Montserrat i bergen och upplev byns fängslande landskap och speciella klippor. Besök också den kungliga basilikan med sin “Svarta Madonna”.
Sitges: I kustbyn Sitges hittar du stränder, nattliv och historiska attraktioner. Promenera på gatorna i den vitkalkade fiskebyn Sitges och se den pittoreska äldre delen av byn.
Penedés: Cirka 40 minuter söder om Barcelona. Besök en liten charmig vingård och fördjupa dig i en värld av katalansk vinproduktion i Torres’ vinkällare i hjärtat av Penedés. Området är också känt för sin produktion av Cava.
Hitta din hyrbil i Barcelona

Alicante

Valencia: 2,5 timmar med bil från Alicante ligger Valencia med sina futuristiska byggnader. “Konsten och vetenskapens stad” har allt från en undervattensrestaurang till storslagen arkitektur och gröna oaser. Gå på mysiga caféer i den gamla stadsdelen, L`Hemisferic-planetariet med en enorm IMAX-biograf eller den charmiga marknaden på Mercado Central.
Calpe: Calpe är känt för sitt berömda berg Peñon de Ifach, som delar stranden och kan påminna lite om Gibraltar med sin vackra utsikt. Se också gamla stadsmurar i Calpes gamla stad och arabkvarteret Arrabal.
Terra Mitica: Nöjesparken nära Benidorm täcker stora delar av bergssluttningen ochhärifrån är det fin utsikt över Benidorm och Medelhavet. Det är nästan som att resa tillbaka i tiden, och parken är inspirerad av Grekland, Egypten, Rom och öarna. Åk Europas näst största berg-och-dalbana, prova “rafting på Nilen” och upplev kamp mellan gladiatorer – en häftig upplevelse för hela familjen.
Elche: En av Europas grönaste städer, känt för sina fruktgårdar och tusentals daddelpalmer. I augusti varje år kan du se skådespelet “Mysteriet i Elche” i den barocka Basilica de Santa Maria. Du finner också 12 km med strand här, där de nordligaste stränderna sägs vara de finaste.
– Hitta din hyrbil i Alicante

HItta hyrbilar och resor till en rad spännande resmål i Spanien :
Hitta hyrbil i Spanien
Charter- och paketresor till Spanien
Sista minuten till Spanien
All inclusive till Spanien
Flygbiljetter till Spanien