Chris Kläfford är en av artisterna du kan boka hos MusikEvent i Köping

Så gick han och vann hela Idol 2017. Chris Kläfford. – Det förvånade mig inte, säger Niklas Hoxell vd på företaget MusikEvent i Köping. Chris lever för sin musik och har rätt fokus.

FÖRMEDLAR UNDERHÅLLNING. – Samarbetet med Chris Kläfford är extra roligt. Inom vår artistförmedling har vi jobbat länge med bokningar för honom, säger Niklas Hoxell på MusikEvent i Köping som numera är Chris manager. Fotomontage: Foto av Niklas taget av Jörgen Persson.

Niklas har känt Chris Kläfford och bokat honom till event och evenemang sedan 2011.

– Chris ingår i vår omfattande artistförmedling tillsammans med många andra duktiga artister och underhållare som bokas via oss. Med Chris jobbar vi numera också som hans manager, säger Niklas med en lite skämtsam försvenskad betoning.

”Chris är den mest bokade Idolvinnaren”

Att Chris, efter Idolvinsten, skulle välja Niklas och MusikEvent som ansvarig för planeringen av och logistiken kring alla hans uppträdanden var ingen självklarhet för Niklas. Men det var det för Chris.

– De år vi jobbat tillsammans har visat mig det viktigaste: Att MusikEvent är en samarbetspartner som jag kan lita på. Så varför söka en manager någon annanstans, säger Chris.

Missa inget: Följ vår facebook för uppdateringar!

MusikEvent i Köping – som också har kontor i Västerås – jobbar inom flera områden i underhållningsbranschen. Artistförmedlingen är ett av dem.

– Jag har mitt förflutna som musiker, fortsätter Niklas. Under årens lopp har jag lärt känna mycket folk. Folk litar på oss och artisterna har förtroende för de jobb vi förmedlar och arrangerar.

För Chris Kläffords del är de flesta av sommarsäsongens gig nu bokade. Även om några datum fortfarande finns lediga och kan bokas genom MusikEvent.

– Sommaren är ju festernas och företagseventens årstid så det är klart att alla artister har högsäsong nu, säger Niklas. Hos oss efterfrågas allt från kända svenska- och utländska artister till trubadurer, komiker, barpianister och partyband. Många kunder söker också underhållning för barn.

Utöver artistförmedlingen jobbar MusikEvent med produktionen runt liveunderhållning.

Läs mer på hemsidan: Vad gör vi som eventbyrå?

– Vi tillhandahåller scener, ljud- och ljusteknik plus riktigt kunnig personal som garanterar att allt fungerar på plats. Både för artisten och uppdragsgivaren.

Bland MusikEvents kunder hittar man såväl företag som privatpersoner. Uppdragen varierar i storlek allt från en mindre privat fest till festivaler med tusentals besökare.

– Ett av våra större arrangemang är firandet av nationaldagen på Gärdet i Stockholm. VI ansvarar för produktionen på Nationalgaloppen med cirka 50 000 besökare och ansvarar för ljud, ljus, scen och personal för tredje året i rad, säger Niklas. Dessutom ska Chris uppträda och förutom nyskrivet material också framföra den svenska nationalsången.

– Det stämmer, fortsätter Chris. För några månader sedan var jag i LA, hade med mig lite låtar som jag presenterade för producenterna. Några blev producerade och dessutom skrev jag lite nytt där. Vi får se vad som kommer ut av det.

Aningen hemlighetsfull är han Chris Kläfford. Så hemlig bör dock inte Niklas på MusikEvent vara.

– Nej för vår del gäller det istället med att ytterligare nå ut med allt det vi kan hjälpa företag och privatpersoner med. Vare sig det gäller underhållning, scener, tält, möbler, planering av event, catering eller den teknik som behövs till evenemang eller fester. Vi går en härlig sommarsäsong till mötes, avslutar Niklas Hoxell på MusikEvent i Köping.