Det här är paret som fixar fest och event för företag och privatpersoner

– Ska jag säga fem yrkesegenskaper hos dig? Niklas Hoxell ser rådvill ut och tittar på Pia. Hon lutar sig tillbaka och lyssnar uppmärksamt. Det borde han kunna tänker hon. Vi som drivit företaget MusikEvent ihop i så många år. Och som känt varandra sedan vi var nyfödda.

ENKELT FÖR KUND.- MusikEvent erbjuder underhållning, aktiviteter, catering samt all teknik som behövs till ett event eller en fest, säger Pia och Niklas Hoxell. Vi har också tält och möbler.

Så klart han lyckas, Niklas Hoxell vd på företaget MusikEvent i Köping. Ett bolag som fixar privata fester och företagsevent. Och som löser artister till festligheterna, ljudet, maten, dekorationerna…

Det ringer i Pias telefon. En kund ska ordna bröllop och vill boka en särskild artist för stämningen skull.

– Det går fint, säger Pia. Behöver du ljud- och ljusteknik också?

Det behövs. Liksom catering, dukning, stolar, bort och tält.

Inget ovanligt scenario alls.

Läs mer på hemsidan: Vad gör vi som eventbyrå?

– En annan gång är det ett företag som vill hitta på något kul med personalen, berättar Niklas. Vi träffas och min fråga brukar bli: – Vad har ni för mål med eventet?

Sen tar brainstormingen vid. Ofta tillsammans med kunden. För att utmynna i ett förslag från MusikEvent.

– Vi brukar ansvara för helheten. Det uppskattas. Allt finns in house hos oss, utrustning och kompetens. Vi genomför aldrig någonting utan att ha stenkoll.

”Alla sinnen ska stimuleras på ett event”

Det är här yrkesegenskaperna kommer in. Återigen tittar Niklas på Pia.

– Du är ju väldigt ordningsam. Kontrollfreak nästan.

Hon nickar, hon som fått samma uppgift som Niklas. Att hitta fem yrkesegenskaper hos sin partner.

– Och du är rätt så ordningsam. Plus ambitiös, tillmötesgående, engagerad och positiv.

De känner varandra väl. Pias och Niklas historia tillsammans börjar som nyfödda. Släkt som kände varandra vilket bidrog till att paret ”gav upp” och blev ett förälskat par 17 och 18 år gamla. Det är 27 år och två barn sedan nu.

– Vi bodde i Finland ett tag. Niklas hade skivkontrakt där på 90-talet och under den tiden jobbade jag som frisör, Niklas drev bensinmack och tillsammans öppnade vi en Hamburgerbar.

Vilket är typiskt för detta kreativa, lösningsorienterade och entreprenörsinriktade par. Tillbaka i Sverige igen bosatte de sig i Köping och 2003 startades MusikEvent. Då som ett företag som förmedlade artister.

– Det ena leder till det andra, säger Niklas. Man får frågor om fler tjänster, bygger vidare och utvecklar sina idéer. Och lär sig.

Missa inget: Följ vår facebook för uppdateringar!

Bland annat att minimera felkällor, vilket hos MusikEvent skett genom att ha kontroll på alla delar i ett eventflöde.

– Idag är vi 6 anställda med ansvariga inom event, catering/uthyrning, artistförmedling och ljud/ljus. Vi gör inga helhetsåtaganden utan att någon från oss är med, säger Niklas.

– Nej vi vill ha det på vårt sätt, fyller Pia i. ”Inte så noga” är ett uttryck som inte accepteras här.

– Kreativ, säger Niklas plötsligt. Kreativ var ordet jag sökte när jag tänker på din yrkeskompetens Pia. Hur du ser till att företagseventet gestaltas i rummet där festen går av stapeln. Genom färgsättning, dukning och happenings som gör att deltagarna både har kul och känner igen sig.

Så återstår bara tre stycken. Yrkesegenskaper från Niklas till Pia. Han avslutar:

– Strukturerad, omtänksam och ambitiös.