Ta med vännerna och smaklökarna på m/s Medvind i sommar

Efter tolv år har en skärgårdstur på m/s Medvind tillsammans med familjen, kompisgänget eller arbetskamraterna blivit en tradition hos många Sundsvallsbor. Inför årets säsong har kocken några spännande nyheter att komma med.

Ta med vännerna och smaklökarna på m/s Medvind i sommar

Sedan 2007 har utflyktsbåten m/s Medvind varje sommar erbjudit turer från Inre hamnen i Sundsvall och ut i skärgården. Från Sundsvallsfjärden går resan upp i Alnösundet och båten rundar sedan Alnöns nordspets och passerar Granön, Rödön, samt Stora och Lilla kalven på vägen söderut.
– När väder och vind tillåter tar vi även en sväng ned till vackra Juniskär, berättar redaren Pelle Hermansson. 

Resan går fram bland öar, varv och sågverk. I Sälsundet passerar båten det vackra fiskeläget i Spikarna, och den som har tur kan även få syn på en säl eller två. Tillbaka inne i Sundsvall ges också chansen att skåda alla nya bostäder i hamnen och den nya E 4-bron från sjösidan.

Missa inget – Här är sommarens alla turer med M/S Medvind

Pelle Hermansson har märkt att många passagerare återkommer år efter år och att en tur med m/s Medvind har blivit en kär tradition.
– På somrarna är det många återvändare i stan och då är det här en chans att göra en rolig grej och få rå om varandra under tre och en halv timme. Detsamma gäller många företag som vill kunna samla personalen för en fest där ingen kan få för sig att försvinna iväg på annat håll. Det är det som gör det så speciellt.

Nu kommer vi också ha temakvällar med grillbuffé eller asiatisk buffé

Generellt är lunchkryssningarna lite mer familjevänliga, då barnen och givetvis även alla vuxna har chansen att få gå upp till kommandobryggan och träffa kaptenen. Dessa turer lockar också många pensionärer. På kvällskryssningarna bjuds traditionsenligt på underhållning med den skönsjungande besättningen i The Crew i alla tre matsalarna.

Just eftersom många passagerare återkommer har kocken Thomas Feist i år satsat på att komplettera det populära skärgårdsbordet med temabufféer.
– Den klassiska maten med sill, lax och räkor kommer alltid att finnas med. Men nu kommer vi också ha temakvällar med grillbuffé eller asiatisk buffé som komplement. Det känns roligt att förnya sig lite nu när vi har hållit på så många år.

Se M/S Medvinds nya meny här!

Företag som chartrar båten för konferens och middag brukar ofta vilja ha buffén anpassad efter egna önskemål och då är Thomas Feist och hans personal förstås lyhörda för det.

Vid sidan av de vanliga kvällsturerna och chartrade turer återkommer specialevent som Skumpakryssning, Tjejkryssning och Lysnattakryssning även i år.

För Pelle Hermanssons del började historien om m/s Medvind egentligen med att han och några krögarkolleger letade efter en restaurang som låg nära vattnet. Det slutade med att de köpte en båt. Resten är ett stycke modern Sundsvallshistoria.
– Det är väldigt roligt att vi har hållit på så länge nu, säger han.

Boka in din resa redan idag!