Så här kan du njuta i sommar med M/S Medvind

Snart är det dags för M/S Medvind att ge sig ut på de populära skärgårdsturerna från Inre Hamnen i Sundsvall. – Turerna ger mesta möjliga sommarkänsla, säger redaren Pelle Hermanson. Vare sig man åker på familjeutflykt eller har kalas på båten. Och också i år har vi förstklassig underhållning av The Crew.
  • 1/2

    KASTA LOSS. – När M/S Medvind lägger ut för gången i år då börjar sommaren på riktigt, säger Pelle Hermanson. I sommar blir det familjeturer, företagsevent och festliga sommarkvällar på restaurangbåten

  • 2/2

    KASTA LOSS. – När M/S Medvind lägger ut för gången i år då börjar sommaren på riktigt, säger Pelle Hermanson. I sommar blir det familjeturer, företagsevent och festliga sommarkvällar på restaurangbåten

Det är tolfte året som M/S Medvind lägger ut från kajen i Sundsvall.
– Hela idén med båten började med att vi ville komma närmare vattnet och ha en krog som serverar mat med fokus på havets läckerheter, säger Pelle Hermansson. Det blev en restaurangbåt istället.

Läs mer: Njut av vår skärgårdsbuffé

I sommar fortsätter matresan till havs och på M/S Medvind serveras den populära skärgårdsbuffén.
– Kabysskockarna har lagt ner själ och hjärta i att kombinera rätter som passar de flesta.

Med på turen följer den underhållande besättningen som sjunger lika bra som de serverar.
– The Crew gör succé varje år med sina tolkningar av allt från covers från 60-talets början till riktigt modern musik. I år är det tredje året som de följer med och det brukar alltid bli succé när de sätter igång.

På familjeturerna är alla barn välkomna upp till bryggan där kaptenen tar emot och visar runt.
– Faktum är att de medföljande vuxna brukar vara minst lika intresserade. Alla är förstås lika välkomna dit upp och kaptenen berättar gärna.

Alla barn och vuxna är välkomna till kapten

Det är han bra på. Få slår M/S Medvinds kapten i kunskaper om Alnön och dess med omgivningar.
– Han guidar ofta via högtalarsystemet under turerna, berättar om de vackra områdena båten passerar. Och om den historia med fiskebyar, båtvarv och sågverk som ligger till grund för vår tid här och nu, säger Pelle.

Besättningen håller i företagseventen och planeringarna av kvällsaktiviteterna.
– Det är nästan alltid sol kvällstid ute på havet. Bara det sätter ju stämningen för kvällen. Förutom de ordinarie kvällsturerna satsar vi också på speciella event. Som Tjejkvällar, Lysnatta och Champagneprovning exempelvis.

Läs mer: Turlista & Evenemang för 2018

Till företagseventen brukar M/S Medvinds besättning skräddarsy program som ibland innehåller enbart underhållning och mat. Andra gånger också utbildningar eller föreläsningar.
– På M/S Medvind rår man om varandra på ett särskilt sätt. Båten har tre huvuddäck, det största på nedre plan med bar och 80 sittplatser. En perfekt konferenslokal dessutom.

Läs mer: Chartra en restaurangbåt

På soldäck kan 60-talet gäster njuta vid stora, öppningsbara fönster. Och på övre däck i den vackra salongen har 50 gäster garanterat Sundsvalls bästa havsutsikt.

– Stämningen brukar vara på topp under hela resan. Redan på kajen när folk samlas börjar minglet, ofta till lite musik när man väntar på att få stiga ombord. När M/S Medvind sedan glider ut på Sundsvallsfjärden i den fina sommaren blir stämningen nästan magisk. Välkommen ombord!

Boka en tur redan idag