Rent samvete och ren bil – biltvätten hos Molin Bil gör succé: ”Här är Miljötvätten för alla Sundsvallsbor”

När Molin Bil byggde sin nya anläggning vid södra brofästet i Sundsvall tog man rejäl höjd när det gäller hållbarhet.
– Från början planerade vi enbart för en intern biltvätt med högt ställda miljökrav. Men allteftersom växte beslutet fram: ”Det är klart att vi ska bygga en Miljötvätt som är tillgänglig för alla”.

"Tvättar du bilen på Molin Bil kan du lita på att du också gör en insats för miljön. Istället för tvärtom, säger Joakim Molin, vd på Molin Bil, och får medhåll av servicemarknadschefen Alexander Eriksson.

Det berättar Joakim Molin vd för Molin Bil och han fortsätter:
– Det kändes naturligt att ha mycket höga ambitioner miljömässigt när vi gjorde en investering i 100 miljonersklassen. Molin Bil samarbetar med BMW Group, en partner som genomgående har högt ställda hållbarhetskrav, och dessa värderingar delar vi.

Resultatet blev bland annat en egen vattenreningsanläggning på området som omfattar hela Molin Bils verksamhet. I den renas det vatten som används i Verkstan, i Rekonden och i Miljötvätten som också nyttjas internt exempelvis för den omfattande hyrbilsverksamheten.

Just nu har Molin Bil 20 procent i rabatt på samtliga tvättprogram – läs mer här

”Det finns många fördelar att tvätta bilen på Miljötvätten. Absolut miljömässigt eftersom vi renar vattnet själva i ett cirkulärt system. Men också för att tvättresultatet blir så otroligt bra”, säger Alexander Eriksson, servicemarknadschef på Molin Bil.

Vattnet cirkulerar i ett kretslopp och återanvänds hela tiden. Alexander Eriksson servicemarknadschef förklarar:
– Vi släpper inte ut något vatten från verksamheten och inte heller från Miljötvätten. Och det är viktigt eftersom bilen vid varje tvätt släpper ifrån sig olja, bly, kadmium, krom och vägsalt. Mycket skadliga ämnen som reningsverket på Molin Bil tar hand om och som – om du skulle tvätta bilen hemma – går rakt ut i det dagvatten som senare blir ditt dricksvatten.

Läs mer detaljer om Miljötvätten här

Tvättanläggningen på Molin Bil är modern. Vattenförbrukningen är en bråkdel av vad en ”vanlig” biltvätt använder, endast 20 liter jämfört med cirka 200 liter genom denna reningsprocess.

Miljötvätten består av två zoner där bilen i den första tvättas med avfettning och högtryck, och i den andra sköljs av och torkas. Plus poleras med våtvax i vissa tvättprogram.
– Vattnet blir varmt när det cirkulerar i reningsverket och därför tvättas alla bilar med varmt vatten i Miljötvätten. Det är unikt och gör att smutsen släpper lättare, säger Alexander och fortsätter:
– Dessutom består det sista sköljvattnet av Osmosvatten tillverkat i reningsverket. Det kan likställas med destillerat vatten och tar bort tvättrinningar och kalkfläckar som annars bildas på lacken.

Läs mer om aktuella kampanjer och erbjudanden hos Molin Bil här

Till den miljövänliga tvättanläggningens fördelar hör också tvätthallens utrustning. Allt är ultramodernt.
– De moderna borstarna skadar inte lacken och borstarna glider väldigt lätt. Materialet är snällt mot lacken, lika skonsamt som en ren tvättsvamp, säger Alexander.

”En Miljötvätt för alla bilmärken”, säger Alexander Eriksson.

Miljötvätten på Molin Bil är öppen dygnet runt, alla dagar om året. Den ligger mycket tillgängligt mellan två bränslestationer på infarten och har en hög tvättkapacitet eftersom anläggningen kan hantera två bilar samtidigt.
– Det är enkelt att tvätta bilen hos Molin Bil. Du betalar med vanligt betalkort alternativt fakturakort som du kan teckna hos oss. Välj sen tvättprogram och portarna öppnas till tvätthallen och bilen blir ren medan du sitter kvar, säger Alexander Eriksson och Joakim Molin avslutar:
– På Molin Bil finns Miljötvätten för alla som vill göra en miljöinsats, oavsett bilmärke och som samtidigt vill få ett riktigt bra tvättresultat på sin bil.

Här kan du läsa mer om Molin Bil och se vilka bilar som finns i lager just nu