Han bytte törstig pickup mot smidig elbil – Sundsvallsbon Patrik Norlén: ”Bästa beslut jag tagit”

Han är lite av en tiokampare i jobbet, Patrik Norlén vd på Byggbiten i Sundsvall:
– Jag förflyttar mig ständigt mellan våra olika uppdrag i stan och jag kan inte köra mer bekvämt och miljövänligt än i min BMW i3s från Molin Bil. Det är en superekonomisk kvalitetsbil, rapp och smidig.

"Elbilen BMW i3s är kul att köra. Den är så pigg att få bilar i den klassen kommer i närheten av den prestandan samtidigt som bilen är miljövänlig. Jag uppskattar också att den är lättkörd och att jag sitter lika bekvämt som i en större bil", säger Sundsvallsbon Patrik Norlén.

Patrik är helnöjd med bilen och att välja just BMW i3 säger han själv är det bästa bilköp han gjort. Detta trots att han faktiskt var aningen tveksam första gången Joakim Molin på Molin Bil visade honom bilen.
– Jag körde en dieseldriven pickup med stort lastutrymme och tänkte: ”Passar den här relativt lilla bilen mitt sätt att vara som person?”. Men med facit i hand är jag ohyggligt nöjd. BMW i3 är den bästa bil jag har haft på alla plan, säger han och fortsätter:
– Den är rolig att köra, lättsam att parkera och när det gäller att bidra till en hållbar miljö så får jag säga att konceptet BMW i3 utöver att den är eldriven i sin helhet imponerar med tanke på hur den tillverkas och de hållbara materialvalen som gjorde valet enkelt.

Läs mer BMW i3 och Molin Bils kampanjerbjudande om privatleasing här

Patrik är helnöjd med sin BMW i3.

Dessutom är bilens design unik, kupén rymlig och inredningen med bland annat eukalyptusträ, läderklädsel och glastak som blir lite extra kul i den här typen av bil. Patrik igen:
– BMW är ett beprövat kort som står för kvalitet. Det känns i hela bilen och jag sitter lika bekvämt som i en större bil samtidigt som den är så lättkörd. När jag fickparkerar exempelvis behöver jag inte ens backa, det går att köra rakt in i fickan eftersom den har en otrolig svängradie, som att vända på en femöring. BMW i3 andas verkligen nytänk.

Här kan du läsa mer om BMW i3 och de olika modellerna

”En liten bil som är rymlig”, säger Patrik Norlén om sin BMW i3.

Att byta diesel mot eldrift är inte bara miljösmart utan också ekonomiskt fördelaktigt sett över det totala bilägandet menar Patrik.
– Förra månaden laddade jag 300 kilowatt och den driftskostnaden, cirka 400 kronor för en hel månad, känns helrätt. Min totala kostnad för ägandet och driften av I3:an kommer att bli mycket billigare än för min förra dieselbil. Och samtidigt blir vardagen också mycket roligare med en så snabb och körglad elbil.

Här kan du läsa mer om Molin Bil och se vilka bilar som finns i lager

”BMW i3 andas verkligen nytänk”, säger Patrik Norlén.

Uppemot 30 mil är räckvidden på BMW i3 beroende på körstil och väderlek.
– Någon räckviddsångest har jag aldrig upplevt, jag kommer ju så långt på varje laddning. Och att komma ihåg att ladda blev snabbt en vanesak och nåt som oftast görs på natten, säger han och fortsätter:
– Elbilen har gjort mig till en mer planerad människa. Jag har upptäckt att jag inte behöver flänga runt och hämta grejer som jag gjorde med pickupen. Den delen går att planera bort. Och jag blir mindre stressad och har fått en mjukare körstil i trafiken.

Läs mer om aktuella kampanjer och erbjudanden på Molin Bil här

Det nya kraftfulla batteriet på en BMW i3 levererar ännu mer energi till elmotorn.

Han saknar dragkroken ibland men säger samtidigt att det inte är någon grej, ”frun har en 5-serie laddhybrid med drag”och så fortsätter han:
– BMW i3 har också imponerande framkomlighet i vinterväglag och jag gillar att man genom en app både kan förvärma och kyla bilen och dessutom utan att behöva av ladda. Jag ångrar inte en sekund att jag ändrade mina bilvanor med början hos Molin Bil i Sundvall. BMW i3s blev helrätt för mig och är nog den roligaste bil jag haft hittills, avslutar Patrik Norlén i Sundsvall.

Patrik Norlén.