Med framkomlighet och utrymme i fokus – här är bilarna som löser vardagen för Anna och Johan Olsson: ”Grymma i Sundsvalls snösmockor”

Uppe på Södra Bergets skidområde i Sundsvall har Anna precis parkerat familjens MINI Countryman vid laddstolpen. Det är dags för ett träningspass tillsammans med maken Johan.
– Det var när barnen blev lite större som vi insåg behovet av två bilar. Vår andra bil, en BMW X3, använder Johan på sina långresor i jobbet, så logistiken hemma gick inte riktigt ihop, säger Anna Olsson.

Anna och Johan Olsson: "Vi kör jättemycket på vintervägar och måste säkert kunna ta oss fram i två decimeter snö på oplogade vägar. För oss finns inte alternativet att köra fast och det gör vi inte heller. BMWs fyrhjulsdrift xDrive är helt suverän på hala vägar men också MINIn med sin fyrhjulsdrift funkar bra i vinterväglag". Foto: Mats Andersson

Anna och Johan Olsson, de välkända elitskidåkarna, driver AJ Camps där de föreläser, poddar, arrangerar skidkurser och inspirerar till en aktiv och positiv vardag.
– Jag reser över hela Sverige och den fantastiska körkänsla som jag upplever i BMW X3 spelar en enorm roll under mina många timmar i bilen, säger Johan Olsson.

Han har ett genuint bilintresse och är mycket kunnig om den utveckling som nu sker i bilbranschen.
– I båda bilarna från Molin Bil i Sundsvall får vi ihop kombinationen av utrymme, räckvidd, vinterdrift och säkerhet. Vi kör idag en MINI Countryman Plug-in-Hybrid och suven BMW X3, båda riktiga kvalitetsbilar inom sina segment.

Läs mer om Molin Bil här – norra Sveriges största BMW och MINI-anläggning

”Det var när barnen blev lite större som vi upptäckte behovet av en bil till och kompletterade vår BMW X3 med en MINI Countryman Plug-In Hybrid från Molin Bil i Sundsvall”, säger Anna och Johan Olsson. Foto: Henrik Bodin

Paret är kvalitetsmedvetna. Johan själv säger att han vill ha kvalitet i alla lägen oavsett om det gäller mat, kläder eller bilar. Och så gillar han riktigt bra design.
– Absolut, jag är den typen som väljer de större fälgarna för utseendets skull.

Både BMW X3 och MINI Countryman Plug-In Hybrid klarar av Annas och Johans uttalade krav på att kunna ta sig fram i två decimeter snö på oplogade vägar. Johan Olsson hyllar båda bilarna:

BMWs fyrhjulsdrift xDrive är suverän, bilen tar sig fram överallt. Men också MINIn är fyrhjulsdriven och har framkomligheten när Sundsvalls snösmockor slår till.

Och inte ens en gång per månad behöver de tanka Plug-in-Hybriden trots nästan daglig körning.
– MINIn går överlägset fler tillfällen än vår BMW. Det är med MINIn vi handlar, kör barnen till träning, åker upp till Södra Berget och vi klarar oss bra på elens räckvidd. Plus att det känns bra att köra på el i stan, säger Anna.

Läs mer om aktuella kampanjer och erbjudanden på Molin Bil här.

”BMWs fyrhjulsdrift xDrive är suverän, bilen tar sig fram överallt”, säger Johan Olsson bakom ratten i familjens BMW X3. Foto: Henrik Bodin

Men när det gäller långturer som kräver lastutrymme är BMW X3 som gäller. Inte minst på resorna till stugan i Vemdalen. Johan igen:
– Den är aldrig för liten. Inte ens till jul när vi har med oss fem par längdskidor och en julgran i takboxen, plus hela det 550 liter stora bagageutrymmet fyllt av julklappar och grejer. Ungarna sitter bra och det känns tryggt. Och skulle man behöva göra en tvärnit far inget fram.

Bilens autobroms är den mest reaktionssnabba Johan upplevt och för Annas del är hon klart imponerad av BMW Park Assistant Plus.
– Systemet är nästan vanebildande, man ser hela bilen uppifrån från olika vinklar. Det underlättar enormt när man ska fickparkera eller manövrera suven på små ytor, säger hon.

Här hittar du alla BMW-bilar i lager hos Molin Bil

Anna och Johan Olsson är elitskidåkarna som inspirerar till en aktiv och positiv vardag. Foto: Mats Andersson

Sedan många år är Anna och Johan kunder hos Molin Bil och de upplever kontakten gemytlig.
– Molin Bil är så fantastiskt bra att ha att göra med och jag hör många som delar min uppfattning, säger Johan och får medhåll av Anna:
– Den service vi får från Molin Bil sker i en lättsam dialog och de utgår alltid från vad som är den bästa lösningen för oss. Det känns bra.

Här hittar du alla MINI-bilar till försäljning just nu hos Molin Bil