Alexander Rosenberg (M) – med sikte på maktskifte

Detta är en annonsartikel framtagen av Moderaterna i Södertälje.

Tre snabba frågor med Alexander Rosenberg, tillträdande gruppledare för Moderaterna i Södertälje, som väljer att fokusera på trygghetsfrågorna när han går till val för att leda kommunen.

Alexander Rosenberg (M) – med sikte på maktskifte

Varför är trygghetsfrågorna viktiga för Moderaterna?

Därför att jag dagligen möter skolpersonal som misstänker hederskultur, Södertäljebor som inte vågar vistas ute efter mörkrets inbrott och oroliga butiksägare som hotas av utpressning. Jag vägrar att blunda för kriminaliteten i Södertälje. Här ska man alltid kunna känna sig säker och trygg.

Håll dig uppdaterad: Följ vår facebook

Vilka förslag har Moderaterna för att minska kriminaliteten i Södertälje?

Vi föreslår fler ordningsvakter, trygghetskameror och en trygghetsjour. Vi kommer även att ta hårdare tag mot kriminella gäng och svartuthyrningen av bostäder. Utöver det måste vi bygga en trygg och ren stad. Det innebär nolltolerans mot graffiti och vandalisering. Nationellt måste vi ha hårdare straff och polisen måste få fler arbetskollegor för att kunna lösa fler brott.

Läs mer om vår politik på vår hemsida

Finns det något mer man kan göra så att färre unga dras till brottslighet?

Vi vill satsa extra resurser för att förebygga barn och ungdomars psykiska ohälsa. Sedan vet vi att upprätthållandet av arbetslinjen är grundläggande för att människor inte ska hamna i utanförskap och kriminalitet. Varje krona som går till bidrag till den som kan jobba är en krona som hade kunnat gå̊ till polisen, skolan eller sjukvården. Försörjningsstödet ska därför alltid vara ett tillfälligt bistånd, vi måste ta tag i utanförskapet, det ska inte tillåtas gå i arv i vår kommun.