Optiker och familjeläkare på samma ställe

Familjeföretaget Medoptik på ICA Maxi Erikslund i Västerås erbjuder ett unikt koncept för sina kunder – här finns både legitimerade optiker och läkare under ett och samma tak.

Optiker och familjeläkare på samma ställe

Sedan 2011 driver Peter Vetterskog och Karolin Vetterskog Medoptik på ICA Maxi Erikslund. Båda syskonen är legitimerade optiker och vill med butiken kunna erbjuda personlig och pålitlig service till Västeråsborna.
– Eftersom det råder optikerbrist i Sverige tar vissa aktörer ofta in hyroptiker, men hos Medoptik får man alltid träffa någon av oss, säger Karolin Vetterskog. Vi sätter stort värde på personliga relationer. Det är en trygghet för många kunder att vi redan känner till deras bakgrund och vet vad de behöver, så att de inte måste gå igenom hela sin historia varje gång. De ska känna sig väl omhändertagna hos oss.

Här kan du boka tid hos oss

Medoptiks familjära framtoning är inte det enda som skiljer företaget från mängden. Här finns nämligen även en läkare på plats några dagar i månaden, som dessutom råkar vara de båda syskonens egen pappa Kurt Vetterskog.
– Att vi har tillgång till läkare gör att yrkeschaufförer som behöver förnya sitt körkort kan få både synintyg och läkarintyg utfärdat hos oss. I vanliga fall krävs att man går både till optikern och vårdcentralen, så att vi kan erbjuda den helhetslösningen gör processen mycket smidigare. Kunden slipper också handskas med en massa papper och bilagor eftersom vi registrerar allting digitalt.

Det är dock inte bara yrkeschaufförer som kan dra nytta av Medoptiks speciella upplägg, berättar Peter Vetterskog. Även övriga kunder kan få hjälp och råd som går utöver de mer traditionella optikertjänsterna.
– Om man i samband med undersökning misstänker till exempel högt blodtryck eller diabetes kan man få både blodtryck och blodsocker kollat utan extra kostnad. Vi kan även snabbt konsultera familjeläkaren eller ögonmottagningen som vi har ett bra samarbete med, och vid behov skickar vi också remiss till mottagningar i Västerås och andra orter i hela Sverige. Så istället för att behöva gå den vanliga vårdkedjan får man tillförlitlig information snabbt och enkelt här i butiken.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

Gedigen medicinsk kunskap och stort fokus på ögonhälsa är två viktiga ledstjärnor för hela Medoptiks verksamhet, konstaterar Karolin Vetterskog.
– För de som är lite äldre och oroar sig för ögonsjukdomar betyder det mycket att få komma till någon som kan de här sakerna och kanske kan lugna farhågorna. Tack vare att vi har både optiker och läkare har vi en väldig bredd att erbjuda kunderna som kan vara svår att hitta någon annanstans.

I december 2011 öppnade Medoptik på ICA Maxi Erikslund, Traversgatan 12 i Västerås. Butiken grundades och drivs av syskonen Peter Vetterskog och Karolin Vetterskog, som båda är legitimerade optiker med många års erfarenhet av branschen. I verksamheten ingår även en butiksanställd, samt sedan 2016 även syskonens pappa Kurt Vetterskog som är utbildad läkare. Medoptik lägger stor vikt vid medicinskt kunnande och expertis, i syftet att främja ögonhälsa hos alla sina kunder.