Nu öppnar det nya Lögarängsbadet

Efter tre år är äntligen det nya Lögarängsbadet i Västerås redo att öppna för allmänheten. Den nybyggda anläggningen kommer att skötas av Medley – och de ser fram emot att få visa upp de toppmoderna lokalerna.
– Det känns helt fantastiskt. Vi har förberett oss på flytten i flera månader, säger Jonas Willbeck, anläggningschef.

Äntligen är det dags, Jonas och hans kollegor står redo att ta emot badgästerna.

För några år sedan bestämde kommunen att Västerås behöver ett nytt bad som lever upp till dagens förväntningar, krav och verksamheter. De beslutade sig för att bygga en helt ny anläggning eftersom de ansåg att det inte var ekonomiskt hållbart att renovera det populära Lögarängsbadet.
– Tanken var även att skapa ett miljövänligt och energieffektivt bad med modern teknik. Den nya anläggningen ligger vid det gamla badet och jag tror inte att Västeråsborna kommer att bli besvikna, säger Jonas Willbeck, anläggningschef på Medley som har hand om driften av Lögarängsbadet.

Det är inte bara bad som Medley erbjuds. Här finns också ett fullutrustat gym.

Medley driver cirka 20 bad- och friskvårdscenter i 17 kommuner runt om i Sverige. De arbetar för att alla ska hitta något som passar dem på deras anläggningar, oavsett om man är ung, gammal, nybörjare eller elitidrottare.
– Vi erbjuder träning som gör dig glad. Och vi vill vara det självklara valet över hela landet för en aktiv fritid på land och i vatten. Vi kommer i princip att dubbla alla verksamheter när vi flyttar in i de nya lokalerna, säger Jonas Willbeck och betonar att det gamla badet stänger den 6 juni.

Vill du ”vara med ifrån början”? Lös ditt medlemskap här!

Det nya Lögarängsbadet öppnar två dagar senare, den 8 juni. Badet kommer bland annat att ha en 50-meters tränings- och tävlingsbassäng som kan delas upp i två 25-metersbassänger. Det kommer även att finnas cirka 400 fasta läktarplatser som dessutom kan utökas vid behov.
– Det kommer att finns bra möjligheter för gruppverksamhet som till exempel simskola och vattengymnastik, men även ett barnpoolområde för barn upp till cirka fem år. För de som är lite äldre finns massor av flytbara leksaker, en hopp- och multibassäng och trampoliner, säger Jonas Willbeck.

Alla är välkomna till det nya Lögarängsbadet. Vi har verksamheter för alla åldrar och intressen.

De som vill träna på gym eller delta i gruppträningar kommer inte heller att bli besvikna. Det nybyggda gymmet är cirka 800 kvadratmeter och fylld av moderna maskiner, fräscha omklädningsrum, bastu och ett stort gruppträningsrum. För de som blir hungriga kommer det att finnas en servering som nås både via entréhallen – och från barnpoolområdet.
– Det nya Lögarängsbadet kommer att bli ett modernt, funktionellt bad för alla människor som vill plaska, simma, hoppa, motionera, tävla, basta eller koppla av. Medley har låga trösklar och erbjuder träning för alla oavsett nivå, avslutar Jonas Willbeck.