Här kan du välja olika träningsformer när du vill komma igång och träna

Det är full aktivitet i gymhallen på Medley på Lögarängen i Västerås. En kvinna kommer fram och säger:
– Berätta att det är kanonbra att träna här. Och billigt. Frida Wennström ansvarig för träning och hälsa ler och svarar:
– Ja träningsmöjligheterna på Medley är helt unika i Västerås.

TRÄNA MED FAMILJEN. – Kombinera Medleys olika träningsformer. Träna i lokalen intill samtidigt som barnen går på simskola, säger Frida Wennström på Medley Lögarängen Västerås.

Och visst är det unikt att man inom samma anläggning kan simträna, gruppgympa i vattnet, gå på simskola, dansa Zumba, cykelträna, yoga, cirkelträna och gymma. Bland annat.
– Här väljer du den träning som funkar bäst för dig, fortsätter Frida. Och det är viktigt. För det är så mycket lättare att komma igång med och hålla i en träning när man hittar det som verkligen känns bra.

Medley har drivit Lögarängen sedan i juni förra året och ansvarar för badet, gruppträningen och gymmet. Och Medley blir också den som kommer att driva det nya badet som beräknas stå klart i sommar.
– Medley står för Glad träning. Det innebär att vårt jobb är att alla – oavsett nivå – ska känna sig hemma hos oss. Och att då kunna erbjuda vattenträning som kombo till gym och gruppträningspass är helt suveränt.

Medlemmar tränar obegränsat i bassängen, på gymmet och i gruppträningarna

Stämningen på Lögarängen är skönt avslappnad. Frida hejar glatt på alla, peppar och frågar hur det går. Hon får glada svar tillbaka och det är uppenbart att man trivs här.
– Känslan på Medley är nästan familjär. Vi har en bra gemenskap och i de olika träningsgrupperna händer det ganska ofta att mindre grupper uppstår som kanske tar en fika ihop efteråt i caféet, säger Frida.

OLIKA TRÄNINGSFORMER. – Många blir överraskade av att det ingår så många olika träningsformer i priset, säger Frida Wennström på träningsanläggningen Medley Lögarängen.

För den som funderar på att börja träna. Men som ännu inte kommit igång öppnar Medley upp för en genväg. Den handlar om ett första besök för hälsovägledning.
– Första gången tränar du tillsammans med en instruktör om du vill. Vi går igenom vilken typ av träning som passar dig, maskinparken, dina önskemål och mål. Du får även med dig ett träningsprogram att börja med. Och allt är utan kostnad.

För den som vill ha ytterligare pepp är träning med PT ett alternativ.
– PT-träning finns på klippkort och då får du extra vägledning på varje pass samt också mycket kunskap om hur du rent tekniskt tränar mest effektivt. Dessutom går ni igenom din kost för att maximera dina resultat.

Läs mer om hur du kan skaffa en PT!

Att Lögarängen ligger helt suveränt fint är ingen nyhet för Västeråsarna. Utsikten över Mälaren är magnifik och i den nya träningsanläggning som Medley i sommar tar i drift blir Mälarutsikten slående.
– De nya lokalerna blir förstås ett lyft. Men redan idag har vi en helt ny maskinpark så gymmet är redan uppdaterat. Fast självklart känns flytten fräscht spännande. Och nyheter är på gång. Bland annat ett hopptorn.

Däremot kommer inte Medleys familjära känsla att ändras. Tvärtom – den känslan vill Frida med samtliga drygt 40 medarbetare behålla och utveckla tillsammans med nya och befintliga medlemmar.
– Häng med nu och börja resan mot det nya, säger hon. Vi har så kul tillsammans och vill gärna ha med fler som vill må bättre genom träning och ha kul under tiden, avslutar Frida Wennström på Medley Lögarängsbadet i Västerås.

Vill du bli en del i vårat gäng? Bli medlem här!